Autor Wątek: Prośba do ludzi dobrej woli :)  (Przeczytany 1677 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Prośba do ludzi dobrej woli :)
« 28 Maj, 2009, 10:17:12 »
Szanowni koledzy. Stali użytkownicy forum wiedzą, że z zawodu jestem ratownikiem medycznym, pracuję w zespole Podstawowym (Paramedycznym) w jednej z podstacji w województwie Kujawsko-Pomorskim. Nasza stacja zabezpiecza 17.000 mieszkańców. Zespół obsługuje trzech ratowników. Do zdażeń cięższych lecimy z pełnym ekwipunkiem w skład którego wchodzi walizka z lekami (ciężka jakjapierdolę), torba tzw. pierwszego, torba reanimacyjna z zestawem do intubacji, kompletem rurek, ssak, defibrylator, czasami dochodzą do tego specjalistyczne zestawy takie jak porodowy, przeciwoparzeniowy, zestaw opatrunkowy, szyny kramera do usztywniania złamań, lub próżniowe, krzesełko kardiologiczne, butla z tlenem medycznym... Innymi słowy suma shitu jest spora i wyglądamy jak beduini.

Całość tego ekwipunku jesteśmy w stanie zmieścić w dwóch plecakach ratunkowych, dzięki temu moglibyśmy mieć wolne ręce do transportu chorego na krzesełku kardiologicznym, bez wysyłania kierowcy ze sprzętem i wszystko (większość zawsze mielibyśmy pod ręką. W związku z czym samozwańczo szukam sponsora/sponsorów na zakup wyżej wymienionych plecaków. Dwie sztuki to suma optymalna, aczkolwiek będę lizał po jajkach każdego sponsora choćby za jeden. Podziękowanie wedle uznania :) Nie będę mógł obkleić karetki, ale torbę jaknajbardziej nazwą Twojego zespołu, firmy, imieniem ;) Odpierdolę pro pisemko z wzniosłymi podziękowaniami ratowników z mojej stacji, które podwiesisz nad łóżkiem, lub w swoim wypasionym biurze :)

Obiekt naszych westchnień wygląda jak na fotce niżej, cena jednej sztuki to 279.00 PLN brutto. Będę cholernie wdzięczny za jakikolwiek odzew

Pozdrawiam wszystkich Hardkorów ;)
Wasz - Paweł
« Ostatnia zmiana: 28 Maj, 2009, 10:19:33 wysłana przez Sinner »

Offline wuj Bat

• Pr0
Jak chce kasę to jaki miły! :P
Myślałem, że to chodzi o tysiące jakieś. Jak 280PLN, to nie możecie się nawet prywatnie pozrzucać? Jak dołożę stówę po wypłacie, to Was urządza? :)
Paczki z głów!

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Jak chce kasę to jaki miły! :P
Myślałem, że to chodzi o tysiące jakieś. Jak 280PLN, to nie możecie się nawet prywatnie pozrzucać? Jak dołożę stówę po wypłacie, to Was urządza? :)

chuja miły, wdzięczny :D Men, my już i tak dużo włożyliśmy kasy w sprzęt, ostatnio za 200 kupiłem w końcu porządny nóż (błagam, nie pytajcie i nie zgadujcie do czego), latareczkę czołową widzieli chłopaki ze zlotu, koszt - wpizdu i ciut ciut, dzięki czemu w nocy mam wolne ręce przy działaniach ratunkowych, 3 tygodnie temu wypadek samochodowy, parę tygodni temu młody człowiek w kanale melioracyjnym, no przydaje się... Cały zespół ma swoje, poza tym masa drobiazgów innej maści dzięki którym pracuje się wygodnie. Jak już mówiłem, będę wdzięczny za każdy wkład :)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
z ciekawości...dlacze go pogotowie nie chce/nie może zakupić (jak mi sie wydaje) niezbędnego sprzętu?
B ( o ) ( o ) B S

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Niezbędnym sprzętem są karetki, niezbędne są podwyżki ;) Duża część wyjazdó pogotowia ratunkowego jest do osób bezdomnych, osób bezrobotnych bez ubezpieczenia, tu stacja ma straty, to nie jest prężne przedsiębiorstwo. O nowy wóz walczyliśmy 1,5 roku, koszt jednego to 250k PLN Zresztą nie jestem ekonomistą, pytania o plecaki były, skoro ich nie ma to widocznie są inne priorytety

edit; niezbędny sprzęt to sprzęt ratujący życie i tu nie mamy braków, torby są ułatwieniem dla naszej pracy
« Ostatnia zmiana: 28 Maj, 2009, 14:16:28 wysłana przez Sinner »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
dej pan numerki konta na PW. po weekendzie bede wladny cos wrzucic.
Łe tej.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
:) SenQ Dominku, ale może zrobimy inaczej, jeśli zbierze się wystarczająca ilość osób na zakup plecaka/plecaków to się wtedy będziemy bawić w wysyłkę. Tak będzie najlepiej i najbezpieczniej dla Waszej kasy

Offline 7th

• Pr0
Chętnie się przyłączę i dorzucę na ten szczytny cel  :)
power to a being never dies

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
SenQ Paniusiu :) Daj na PW znać ilę, jeśli tu nie chcesz, Dominek też niech da znać :*

EDIT: W poniedziałek będziemy rozmawiać z władzami stacji, chcemy, żeby dołożyli drugie tyle co już mamy (czyli kasa od tych, co się zapowiedzieli + nasza kasa socjalna), chcielibyśmy, by dołożyli drugie tyle, zobaczymy na co starczy :) Gorąco dziękuję tym, którzy się włączyli do akcji i jeśli się nie wycofali niech potwierdzą na PW. Ewentualnie, jeśli ktoś chce się dołączyć, to będzie milusio :*