Autor Wątek: Ebay.  (Przeczytany 950 razy)

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
Ebay.
« 13 Paź, 2012, 00:36:02 »
Pewnie paru z Was diluje na ebaju, więc mam parę pytań, i będę zobowiązany za odpowiedźi. Znalazłem coś na co.uk, czego facet nie wysyła do Polski, (1)czy jak to zalicytuje, wygram, to zapłacić moze ktoś siedzący w UK z jego konta i przesyłka pójdzie do niego?(2)I czym lepiej płacić przez paypal czy przelew tez byłby bezpieczny? (3)I jak to zrobić, żeby było najbezpieczniej?

Do tego ciekaw jestem czy korzystacie z firm kurierskich?może ktoś Wam to przywozi?

Ciekaw jestem doświadczeń ludzi kupujących na obcych ebajach, w tym z UK, więc dajcie proszę jakieś opinie.
Pozdrowienia do więzi...
ekhm, pozdrowienia
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
Odp: Ebay.
« Odpowiedź #1 13 Paź, 2012, 08:16:27 »
Jeśli zalicytujesz z jego konta to przesyłka pójdzie do niego. Lepiej płacić przez PayPal. Pozwolę się przyłączyć do tematu. Kupiłem znajomemu PS3 na ebayu od Polaka. Przesyłki nie otrzymałem i sprawa trafiła do ebaya. Dostałem jakiś czas temu wiadomość, że zajmie się tym dział do Bezpieczeństwa i czegoś tam. Płaciłem przelewem. Co mogę teraz zrobić?
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #2 13 Paź, 2012, 10:43:12 »
Tylko, że właśnie będę licytował ze swojego, czy to oznacza, że musze płacić ze swojego?  Chyba tak, to w sumie byłoby głupie, żeby ktoś inny płacił bo to tak jakby sprzedawca dostał przelew od kogoś zupełnie nie związanego ze sprawą, ohhh silly me..

Jeśli chodzi o Twój problem, to można gościa zinwigilować, pojechać i spuścić wperdol, albo przynajmniej postraszyć. Inaczej to nie wiem, sorry.
« Ostatnia zmiana: 13 Paź, 2012, 10:45:38 wysłana przez Stachu »
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #3 13 Paź, 2012, 11:20:30 »
Możesz płacić ze swego konta tylko adres przesyłki daj w Anglii. I najlepiej płacić PayPal-em. Bo wtedy masz jakaś gwarancje inaczej to ciężko kogoś dopaść.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
« Odpowiedź #4 13 Paź, 2012, 19:00:49 »
Przy zamówieniu mojego Laneya z Anglii płacił mi znajomy PayPalem i nie było problemu. ;)
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad