Całkiem niedawno, gitarka ta miała swoje NGD w wykonaniu Widka, później trafiła do mnie, a teraz czas na NGD w moim imieniu.
Specka:
Konstrukcja : Bolt-On
Korpus: - Mahoń /klon wzorzysty
Podstrunica: palisander
Progi: 24
X Jumbo
Markery: Abalone Gothic Crosses
Binding: kremowy
Stroiki: Grover
Przetworniki: Seymour Duncan JB TB-4 / G107
Elektronika: Vol/Tone/3 Way Switch
Mostek: TOM w/Thru-Body
Skala: 25.5
Gitarka jest ciężka, ale bez przesady. Świadczy to o tym że do budowy użyto dobrego, zdrowego drewna.
Gryf jest raczej męski, co za tym idzie stabilny, czyli taki jak lubię. Widek w opisie gitary miał wpisane "Progi Jumbo", ale po wzięciu gitary w
łapska od razu poczułem że coś tu nie gra. Sprawdziłem w necie i okazało się że są to właśnie XJumbo. Tak jak do tej pory gra na
Medium i Jumbo nie robiła mi specjalnej różnicy, tak progi XJ są dla mnie jakąś pomyłką. Nigdy nie miałem z nimi styczności i nie
spodziewałem się takiej różnicy na niekorzyść. Dobrze że nie gram solówek, bo dostęp do wysokich ostatnich progów nie jest rewelacyjny,
chociaż źle też nie jest. Do tego brakuje mi zaokrąglenia pod prawe przedramię, do którego jestem przyzwyczajony.
Jeśli chodzi o wykonanie, jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić jest binding na gryfie, na którym miejscami widać rysy od szlifowania
i jakieś mikrokropeczki w okolicach I progu. Wszystkie te drobne minusy rekompensuje ogólna prezencja gitary i brzmienie,
czyli to co najważniejsze.

Próbka soundu
Wlacz osadzony player soundcloud