Kiedyś miałem syntezator i wybór był prosty. Teraz szukam klawiszy bardzo małych ( do podróży ) i aby jak najlepiej współpracowały z komputerem; Apple MacBook pro 17. Oto specyfikacja;
http://support.apple.com/kb/SP621Program zamierzam używać logic studio ( pro )
1-
Jakie macie opinie na temat najmniejszej ilości klawiszy? Jakiej granicy warto się trzymać?
Myślałem o bardzo małych klawiszach, ale spotkałem się też z opinią że nie może być nich mniej aniżeli 49 klawiszy, bo np. w jednej ustawionej oktawie jest 49 nut, itd.
2-
Czy warto jest kupować klawisze z tymi wszystkimi dodatkami np. pokrętłami itp.
Podam poniżej mały zarys stylu muzyki jakiej mniej więcej mam plany się trzymać, i na tej podstawie prosiłbym o ocenę jakie klawisze by mi się przydały.
Czy MPD, ( te kwadraciki do naciskania obok klawiszy do wybijania rytmu bębnów lub robienia samplowanych podkładów ) do poniższego stylu muzyki mogą mi się kiedyś przydać?
Lady Gaga - Bad Romance
Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony
Mallorca - Loft - 90's Music
itd.
3-
Bardzo prosiłbym o linki z nazwą klawiszy i sklepu, bo jest mi o wiele łatwiej doczytać się informacji i szybciej posuwam się ku zakupowi
( cena na razie nie istotna, gdyż na razie szukam czegoś co najlepiej będzie mi służyć )
Dziękuję za każdą opinię, i mam nadzieję że Amanita i Zerotolerance pomogą mi również w tym temacie za co bardzo dziękuję.