Hej, jestem tutaj w miarę nowym użytkownikiem, od jakiegoś czasu miałem strasznego gasa na ósemkę (za dużo Animals as Leaders), znalazłem tego paździocha tutaj na forum, no i zamówiłem. To dopiero moja druga gitara.
Wygląd:
Strasznie zagrzany jak przyszła paczka, otworzyłem ją, kurwa, nieźle wygląda, lepiej niż na fotkach z neta, w chuj szeroki gryf (nigdy nie grałem na ósemce, ani nawet na siódemce), całkiem gruby, korpus wydaje się mały i zgrabny, główka może być. Wygląd w ogóle na żywo nie przeszkadza, myślałem, że będzie z tym gorzej. Wykonanie i materiały/komponenty pozostawiają wiele do życzenia, ale jednak ta gitara kosztowała tylko 800 zł. Klucze mają luzy (element w którym umocowana jest struna gibie się na wszystkie strony, ale wiadomo, to tylko kiedy nie jest zawinięta i napięta struna), łączenie gryfu z korpusem jest krzywe (co również oznacza luzy, przedstawione na jednym z fotek), jakieś odpryski lakieru na mostku.. Progi proste na szczęście, w siodełku za małe koryta na struny.
Foty:
Brzmienie/strojenie:
Strasznie cicha z dechy, nie wiem czy to przez to, że jest to tanie drewno, czy słabe wykonanie. Mostek jest za blisko gryfu, nie da się wyregulować menzury, nawet na standardowy strój (ale tylko na 2 najgrubsze struny) Przystawki - szkoda gadać :p słychać na nagraniach.
Nagrałem se coś tam, nic ambitnego, takie na pałe granie :p dorzucam też DI, jakby ktoś chciał się pobawić ustawieniami.
Wlacz osadzony player soundcloud
https://dl.dropbox.com/u/29790015/DI%20gitary.zipOgólnie... ciężko powiedzieć co o niej myślę, przyznam się, że nie chodzę W OGÓLE do muzycznych, nie ogrywam gitar, przez całe życie grałem na innym paździerzu, teraz mam tego, no i nie wiem, może być.