Autor Wątek: Poszedłem do muzycznego w poszukiwaniu 7ki....  (Przeczytany 10023 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Ale też nie oszukujmy się...
Paczki z głów!

Offline Zbir

• Gaduła
Ja raz chciałem pake kupić we wro (Ragtime)...

Wchodzę z rogalem na ryju, no i standardowo do ściany gitar i oglądam niczym niebiański obraz.
Po 5 minutach kieruję się w strone sterty paczek - oglądam. Szukam wzrokiem sprzedawcy - stoi rozmawia z kimś. Widzę paczki Randalla na które polowałem, wreszcie nawiązuje kontakt wzrokowy z pracownikiem, który szybko ucieka xD...

Znalazłem kolejnego za ladą i pytam

- "Czy mają panowie pake randalla 4x12 na cv30"
- Zobaczę, - Kierujemy się w strone paczek, szuka szuka i mówi:
-Tak, to ta.
- To się pytam czy można ją podłączyć i porównać z inną na cv30
- On do mnie czy ja wiem że to prawie 3k kosztuje,
- Mówie mu że tak, wiem jestem świadomy - już się poddenerwowałem bo koleś zrobił to z takim wyrzutem jakbym był dziad.
Kolejne jego pytanie "czy chcesz ograć czy kupić":
- powiedziałem że tak naprawdę to chcę ukraść i nie wiedziałem która jest na cv30, a porównać chcę dlatego bo nie wiem czy dobrze wybrałem i czy nie lepiej podpierdolić tą droższą.

Było to pare lat temu. Do tej pory nie rozumiem takiego podejścia - wiadomo jest dużo tych co oglądają, nie kupują, ale niestety nawet jak co 20-sty kupi sprzęt który się maca to już jest dobrze.
Z tego co ostatnio widziałem już tam kolo nie pracuje - jest nowa ekipa i jak ostatnio zadawałem swoje głupie pytanie to byłem grzecznie i miło obsłużony :). Szkoda tylko że nigdzie strun nie mają w normalnych rozmiarach O_O.

Edit: Byłem dumny ze swojej ciętej riposty przez miesiąc chyba

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
No dlatego też chadzam u nas do RnR'a nigdy nawet nie udawałem, że chcę tam kupić którąkolwiek z gitar, które wystawiają, a nie dość, że zawsze chętnie podadzą, to i nie wyganiają mnie kiedy inni ludzie coś przyjdą oglądać.

Lubię ten sklep :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Odkopie temat... najwyżej mnie mod oprd-oli...

jeśli chodzi o Wrocław to dla mnie tylko jeden sklep - "Gitary i Perkusje" na Kościuszki z tego co pamietam (dawnej sklep był na dworcowej ) - Tylko tam chodze, Stachu i Filip zawsze dobrze doradzą - nie robią w hooja - nigdy źle na tym nie wyszedłem - z ceny też potrafią ładnie spuścić - a co do serwisu to swój sprzęt dam tylko im :)
Wybór troche cieńki, ale nie ma problemu ze ściąganiem sprzętu...

Taka reklama mała - musiałem ... xD
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
A ja muszę ponarzekać że w Krakowie w tych dniach nie ma żadnego poważnego "gitarowego" sklepu.
Riff na Floriańskiej jest na przeciwko MacDonalda i to chyba wszystko już tłumaczy :)
Był sobie RnR wyjebiaszcz salon a teraz jest sklepik na jakiejś Topolowej 4m na 4m. Pytałem czemu tak bo przecie jak otwierali ten pierwszy salon to tacy szczęśliwi byli i w ogóle. No a oni mówią że jednak to za daleko było dla ludzi i szukają czegoś bliżej dworca. No i znaleźli - pokój w kamienicy. No i że niby ciągle szukają czegoś większego. A ta gadka to rok temu była.
Omnimusic - no to tam zawsze jak pies czekam aż ktoś łaskawie wpuści mnie do działu gitar (na pieterko), bo generalnie tam żaden sprzedawca nigdy nie siedzi.
Niby takie miasto a jak pamiętam to 5/10 lat temu w temacie sklepów muzycznych było lepiej.

Offline Hesu

• Gaduła
    • www.HESU.pl
Niby takie miasto a jak pamiętam to 5/10 lat temu w temacie sklepów muzycznych było lepiej.

Trzeba wujkowi Tomankowi za to podziękować :)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ja właśnie nie wiem o co chodzi z tym Thomannem, przecież mają tam drożej, niż w "fizycznym" sklepie.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Często nie. No i mają w zasadzie wszystko.

Choć jak kiedyś kupowałem Stefana, od polskiego sklepu, chyba bratpol, to sprowadzali z tej samej hurtowni co Tuman, tylko drożej jakieś 50zł w sumie ;)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Bo ludzie to debile. Potrafią kupić 5 kostek po 1 zł przez internet (bo w sklepie "fizycznym" są po 2 zł) po czym zapłacą 6,40 za przesyłkę...
Poza tym nie oszukujmy się. Cała akcja z np. gorszej jakości Gibsonami w PL niż w Niemczech to bardzo sprytny marketing sieciowy jest. Wystarczy w odpowiednim momencie malutki artykulik wpuścić do sieci i jest zajebiście. Po "Bulls Moshnah Strings" to do dzisiaj dzwonią do sklepu.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
A ja muszę ponarzekać że w Krakowie w tych dniach nie ma żadnego poważnego "gitarowego" sklepu.
Riff na Floriańskiej jest na przeciwko MacDonalda i to chyba wszystko już tłumaczy :)
Był sobie RnR wyjebiaszcz salon a teraz jest sklepik na jakiejś Topolowej 4m na 4m. Pytałem czemu tak bo przecie jak otwierali ten pierwszy salon to tacy szczęśliwi byli i w ogóle. No a oni mówią że jednak to za daleko było dla ludzi i szukają czegoś bliżej dworca. No i znaleźli - pokój w kamienicy. No i że niby ciągle szukają czegoś większego. A ta gadka to rok temu była.
Omnimusic - no to tam zawsze jak pies czekam aż ktoś łaskawie wpuści mnie do działu gitar (na pieterko), bo generalnie tam żaden sprzedawca nigdy nie siedzi.

No ju mas bi fakin kiding mi. A skład? :D
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
No wiem że skład się ostał jako jedyny pogromca miernoty sklepowej, toż go tutaj nie podałem.

Offline SaschaK

• Użytkownik
    • Portfolio
Nie bywam w muzycznych aż tak często, dlatego nie mam jakichś mega-historii ale jedną pamiętam do teraz :)

Szukałem twardego, profilowanego case'u do LP i jakoś się tak złożyło że trafiłem do Riff Megasklepu.

Na moje pytanie dostałem odpowiedź, że profilowanych nie ma. Ale są takie takie prostokątne, ocieplane, solidne i w ogóle fajne. Obejrzałem, i wydaje się być ok, tylko żeby się wiosełko zmieściło. Poprosiłem faceta żeby włożył do środka jakiegoś Epi, bo stwierdziłem że poza kształtem główki to od mojego się nie będzie różnił gabarytami, grubością dechy itp. Tak jakoś  niechętnie, ale poszedł, wziął ze z wieszaka, wsadza do kejsu. Nie mieści się, case się nie domyka. Już zbieram się do powiedzenia "dziękuje, do widzenia" a facet poszedł odłożyć LP, wrócił z Ibanezem RG, z uśmiechem włożył do case'a i zamknął. Mieści się!

Miałem jeszcze kupić pasek, i kupiłem, tylko dlatego że korki były na mieście i nie miałem czasu jechać gdzieś indziej.

Jeszcze miło wspominam ogrywanie gitary na wyjącym piecu i przerywającym kablu :)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Przez 5 miesiecy chodziłem do nich co tydzień żeby usłyszeć ze będą mieli efekt za tydzień. Mi juz było po porstu głupio tam chodzic i się upominać ale robiłem to tylko dlatego ze nie miałem cisnienia i zaproponowali niższą cenę niz u konkurencji. Ale niestety i tak ostatecznie u konkurencji kupiłem
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV

jeśli chodzi o Wrocław to dla mnie tylko jeden sklep - "Gitary i Perkusje" na Kościuszki z tego co pamietam (dawnej sklep był na dworcowej ) - Tylko tam chodze, Stachu i Filip zawsze dobrze doradzą - nie robią w hooja - nigdy źle na tym nie wyszedłem - z ceny też potrafią ładnie spuścić - a co do serwisu to swój sprzęt dam tylko im :)

Taka reklama mała - musiałem ... xD

Ehe :D

- Jest może ...?
- Nie ma.
- A może ...?
- Nie ma.
- Ramki do pickupów?
- Nie ma.
- A może ...?
- Nie, też nie ma.
- A...?
- Niestety nie.
- A może śrubki do pickupów?
- Nie ma, ale tam za rogiem jest sklep metalowy.
- Aha. A...?
- Nie, ale możemy sprowadzić.

ZAWSZE TO SAMO :D:D:D
mniut i piah

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

widzisz chłopaków znam od wielu wielu lat i tak samo miałem. lojalnie zawsze u nich kupowałem graty i serwisowałem moje wiosła.
do czasu jak po 3 miesiącach czekania na drobny mod elektroniki odebrałem w końcu mojego Ibana 7CST z częściami w reklamówkach i tekstem "nie wiem jak to złożyć"

od tego czasu wolę przepłacić i oddać wiosło do Andrzeja Góralskiego
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan