Nie wiem czy było, forumowa szukajka nie zwróciła mi żadnych wyników. Umieściłem w FAQ, jeśli macie inny pomysł, proszę o przeniesienie. Proponuję także oznaczyć temat jako niewidoczny dla niezarejestrowanych .Rynek muzyczny jaki jest każdy z nas widzi. Aby załatwić jakiś koncert, trzeba przewertować wiele stron internetowych, dokopywać się do kontaktów, pytać znajomych czy warto jechać 100 km, wykonać setkę telefonów itd. Chciałbym, aby docelowo powstała ogólnopolska lista miejsc, gdzie można uderzać z propozycjami grania cięższych rytmów. Zacznę może od Łodzi i okolic, gdzie niestety dominuje dresiarnia i muzyka hiphopowa, więc i z frekwencją bywa bardzo różnie.
Nazwa knajpy: Lizzard King
Adres: Piotrkowska 52, Łódź
tel.kontaktowy: 697 190 104
Doświadczenie: graliśmy 2x, płacą za sztuki, niemniej jednak preferują granie cięższych odmian w czwartki, dobrze nagłaśniają koncerty, scena mała, wymagają seta 3x45 min 4x PAR 54
Nazwa knajpy: Luka
Adres: Zgierska 26a, Łódź
tel.kontaktowy: 607 138 080
Doświadczenie: kasa z biletów dla Was, alternatywa mile widziana, spora scena, dość kiepska akustyka, odsłuchy+akustyk, LED PAR 64 x 6
Nazwa knajpy: Agrafka
Adres: Mielczarskiego 1, Zgierz
tel.kontaktowy: 502 749 320
Doświadczenie: bardzo klimaciarski lokal, zwrot z biletów, bardzo długie terminy koncertów, niemniej jednak warto zaliczyć koncert w Agrafce, scena niewielka (ok. 5x3), gra z backline'u, 3 LED PAR 64
Nazwa knajpy: Iron Horse
Adres: Tuwima 16, Łódź
tel.kontaktowy: 42 632 75 58
Doświadczenie: knajpa dla motocyklistów, zajebisty klimacik, płacą za sztuki, bardzo malutka scena, grasz z backline, w weekendy potrafi być opór ludzi, długie terminy sztuk, set > 2h, bez oświetlenia
Nazwa knajpy: StereoKrogs
Adres: Zielona 8 , Łódź
tel.kontaktowy: b.d.
Doświadczenie: lokal ma kilka pomieszczeń, płacą za koncerty, sala koncertowa ze sceną 2,5 x 6 na ok. 100 osób, przody, 6 X LED PAR 64 + jakieś laserki
Nazwa knajpy: 7 Grzechów
Adres: Pabianicka 5, Bełchatów
tel.kontaktowy: 609 666 399
Doświadczenie: zwrot z biletów, sceny brak, przodów brak - grasz z pełnego backline'u, wg mojej wiedzy jedyny lokal w Bełchatowie, gdzie gra się ciężko i ktoś się być może pojawi
, jako oświetlenie robią lampki choinkowe
Z dużych lokali jest Wytwórnia (koszt wynajmu ok. 12k PLNów) oraz Dekompresja (ok. 4k PLN), jednak zapełnić je są w stanie chyba tylko Coma i Kult,
którzy w Łodzi mają bardzo duży fanklub
CDN ;-)