Witam.
Od paru dni jestem dumnym posiadaczem Jackson Pro Series DK2M MG Dinky - Ltd Ed White Bengal ;-)
Na początek specyfikacja (podaję tak jak producent):
Series: Pro Series
Body: Alder
Neck: Bolt-On Rock Maple with Scarf Joint Head Stock
Neck Dimensions: 1st Fret: .735 in., 12th Fret: .810 in.
Tuning Machines: Sealed Die-Cast Tuners
Fingerboard: Maple with Compound 14 in. to 16 in. Radius
No. of Frets: 24 Jumbo Frets
Controls: Master Volume, Master Tone
Bridge: Floyd Rose Licensed Jackson® Low Profile JT580 LP Double Locking 2-Point Tremolo
Pick Ups: EMG 81/85 Active Set
Switch: 3-Way Switch selector
Hardware: Black
Scale Length: 25.5 in. (648mm)
Width at Nut: 1-11/16 in. (43mm)
Wygląd:Jaki jest koń każdy widzi. Jeden powie, że festyniarska, cyganeria, drugi powie, że zajebista.
Wybrałem akurat tę, bo:
1. To limited run, i jak wczoraj telefonicznie poinformował mnie pan z fabryki Fender (Jackson jest częścią korporacji Fender) wyszło tylko 300 egzemplarzy. Ale będę wdzięczny jeśli ktoś jeszcze da radę to jakoś potwierdzić.
2. No podobała mi się zwyczajnie, dlatego akurat ten model.
Brzmienie:EMG 81/85 na pokładzie, więc każdy powinien mieć jakieś wyobrażenie jak to brzmi, mogę sobie tu pisać jakieś pierdoły, że charakteryzuje się aksamitną górą, mocno osadzonym środkiem, itd. Ale to bzdury są, gitara gra, dobrze rezonuje i wszystko się zgadza i czego bym nie nabazgrał to i tak będzie moja subiektywna ocena.
Wykonanie:Made in Japan. Jestem wyjątkowo upierdliwym chujkiem jeśli chodzi o wykonanie, i jeśli znajdę jakąś niedoróbkę, to się do niej przywalę.
W tym wiośle wszystko jest po prostu cacy.Wygoda:Gryfy Jackson są jednymi z wygodniejszych, dla szybkograczy jak znalazł. Ja jestem zadowolony, zwłaszcza z podejścia do 24 progu, w cipe!
Ogólne wrażenie:Ogólnie to jestem pod wrażeniem.
Uważam, że Jackson robi bardzo solidne wiosła w przystępnej cenie.