http://allegro.pl/koch-twintone-ii-head-jak-nowy-i1198014477.html
poeta!
Koch należy do najlepszych gitarowych wzmacniaczy lampowych na świecie. Ale jest pytanie: ile jest producentów najlepszych wzmacniaczy dzisiaj? Wielu takich co robią wzmacniacze lampowe do gitary ale najlepszych jest tylko kilku gdyby chcieć ich policzyć na jednej ręce. Moim zdaniem w pierwszej trójce jest Koch, który jest określany jako Mercedes w świecie wzmacniaczy. Pytanie, dlaczego? Najpierw należy zapytać: "co to jest Koch"? Jest już przysłowie w Polsce, "jak kupisz Kocha to się zakochasz..." Aby zrozumieć fenomen Kocha trzeba najpierw zadać sobie pytanie: dlaczego wiekszość wzmacniaczy jest nie do uregulowania żeby usłyszeć wymarzone brzmienie nawet w najnowszych i najdrozszych Mesa Boogie które mają tak dużo różnych regulacji, przełączników, pstyczków i kanałów do ustawiania, można regulować godzinami ale słyszy się jedno i to samo, twarde suche niemal jak tranzystorowe brzmienie? Właśnie? Dlaczego tak wielu gitarzystów bez przerwy zmienia wzmacniacze z nadzieją że ten następny to już bedzie "to"? Dlaczego Marshall jak go się nie ustawi to zawsze jest to tylko jeden Marshall, bez znacznego przełomu w brzmieniu. Dlaczego wiekszość tych drogich wzmacniaczy pomimo tylu kanałów i wbudowanych regulatorów nie ma jednego dobrego brzmienia? Na te wszystkie pytania ja odpowiedzi nie mam. Ale mam inną odowiedź, że Koch takich problemów nie ma. W każdym wzmacniaczu Kocha jest odwrotnie w porównaniu z innymi wzmacniaczami. Tu nie potrzeba szukać idealnego wyregulowania by usłyszeć przyjemny dla gitarzysty dźwięk/brzmienie. Jak się go nie ustawi to wszyskie pozycje przełączników i regulatorów oferują różnice wielu brzmień które akceptuje większość gitarzystów. W tym wzmacniaczu nie chodzi o ilość kanałów których jest trzy ale o jakość tych trzech. Czysty kanał jak typowy Fender. Drugi kanał to overdrive - najwyższej jakości dopracowanie jakiego nie udało sie osiągnąć innym producentom gdyby pominąć ENGL'a. Trzeci kanał to High - Gain, absolutny szczyt technikii z tradycyjnie najwyższą jakośćą u Kocha. Ciekawostką jest że amerykańskie wzmacniacze zostały daleko w tyle a w szczególności z jakością kanałów Hihg-Gain w swoich wzmacniaczach. Koch to najwyższa półka z Boutique Amps.
Ahahaha ale gniot, filozof kurwa