Autor Wątek: Jaki zestaw car audio?  (Przeczytany 6968 razy)

Offline spooky_head

• Gaduła
Odp: Jaki zestaw car audio?
« 27 Lip, 2010, 10:37:35 »
ponieważ ostatnio jakoś częściej poruszane są wątki motoryzacyjne to gorszy nie będę i też zapytam. ;) sprawa ma się tak, że dostałem od babci Fiata Uno (taje :D ), ogólnie furka jest bardzo przyjemna tylko ma jedną zajebistą wadę - brak jakiegokolwiek zestawu grającego (są miejsca na głośniki i radio). chciałbym wsadzić do niego 4 głośniki, raczej bez tuby (choć jakbym wykombinował jak ją upchnąć, żeby nie zawalała połowy bagażnika to może bym się i na nią zdecydował, zależy jak z kosztami), do tego oczywiście odtwarzacz i wszystkie inne graty, które są potrzebne do sklecenia tego w całość. przeglądałem allegro, nie wiem jak z jakością tanich głośników i innych podzespołów, ale ogólnie nie jest to chyba tania impreza, liczyłbym się z wydatkiem 500-800zł. nie zależy mi na studyjnej jakości, ale chciałbym żeby taki secik brzmiał conajmniej przyzwoicie (dodam, że ta furka ogólnie jest bardzo cicha). warto by wziąć pod uwagę, że może w przypadku przyszłej zmiany autka przerzuciłbym taki zestaw do nowej puszki. ma ktoś jakiś pomysł? ;)

cały czas mam uniaka :)

jak byś był w okolicach Ursusa, to mogę Ci pokaza moje audio: z przodu w miejscu fabrycznym głośniki 10cm + gwizdki, z tyłu 10cm w miejscach fabrycznych + 16cm w półce i skrzynia zajmująca dokładnie pół bagażnika :)
zasilane z radia, bo nie ma sensu do takiej fury wrzucać wzmacniach
minimum respect!