Autor Wątek: ku przestrodze - paypal i przelewy miedzynarodowe  (Przeczytany 40621 razy)

Offline Budzan

• Pr0
Locco, niestety, ale wina nie leży po ich stronie, a po Twojej.
Tak jak napisał el-biczel, paypal pobiera swoją prowizję w przypadku przelewów, nie pamietam dokłądnie ile, ale pewnie jest jak el-biczel pisał, ale też mi pobierali ileś tam procent, jak przelewałem siano za gitare kuzynowi w stanach. Wystarczyło przeczytać dobrze regulamin.

Kurs waluty na paypal, też można gdzieś tam sprawdzić, zresztą, nie żyjemy na tym świecie od wczoraj i wiadomo, że kurs kupna waluty jest wyższy niz kurs sprzedaży takowej. Na kursy nbp nie ma co patrzeć, bo paypal właśnie często ma przebitke nawet 20 groszową na kursie.

Trzeba było założyć na ebay aukcję, wtedy by Cię tak nie ojebali sromotnie, chociaż prowizje i tak są. Albo nawet przez jebane płatności allegro się umówić.

Nie dziwi mnie żadna z pobranych kwot z Twojej doli za wzmaka, przestroga jaka miała być zawarta w tym temacie jest jedynie przestrogą dla Ciebie ;)

ja moge Wam jedynie poradzic, zebyscie dobrze zabezpieczali swojego kompa, bo mi pewnegodnia wykradli dane do karty debetowej i do paypala i w moment mnie ojebali na 600 zl. cala kwote odzyskalem, ale bitwa trwala prawie 3 miesiace, mase nerwow i wyzwisk. niestety paypal jest tyylko posrednikiem i dobrze im sie prowizje sciaga, ale w przypadku jakis oszustw gowno robia, a niby sa tak super bezpieczni i zabezpieczeni, kazda grubsza reklamacje musisz skladac do ich siedzimy, ktora jest za granica i oczywiscie trzeba wyslac ją pocztą :) na policji mi Pan powiedział, że takich oszustw w głupim starogardzie jest kilka tygodniowo, a ja jestem 1 osobą, której się udało odzyskać pieniądze z paypala (chociaż też do końca nie wiadomo czy nie z banku) w kazdym razie, kwote odzyskałęm całą, co na policji sprawiło nie lada poruszenie, dlatego tutaj Was przestrzegam i ostrzegam :)