Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1698234 razy)

Offline Tolein

• Pr0
Nie wiem w ogóle o czym mówisz. Moja metoda, to "Metoda Dziada", bo od "Dziada" ją znam, a skąd on to wykombinował, to cholera jedna wie. Wiem tylko, że gość wykładał teorię względności przez jakieś 20 czy 30 lat na polibudzie, przez cały pieprzony pe-er-el i umiał ją tak dobrze, że umawiał się ze studentami, że da piątkę każdemu, kto zada mu pytanie, na które nie będzie umiał odpowiedzieć i z tego co mówił, przez cały ten okres wystawił chyba 4 piątki. A najlepsze, że gość teraz jest zapomniany i prowadzi życie w drewnianym baraku na Osiedlu Przyjaźń.
Przejebane.
A, i ta metoda "moja" nic nie zakłada, są tylko dwa aksjomaty - obrót układu rzędnych o kąt w płaszczyźnie zespolonej sprawi że rzędne pozostaną w pierwszej ćwiartce, zmieni się tylko kąt między nimi (na płaszczyźnie rzeczywistej) ale i bez tego można sobie poradzić, zastępując to rozumowaniem logicznym. Aksjomat drugi jest oczywisty - prędkość światła jest równa dla każdego obserwatora niezależnie od układu odniesienia.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon