Autor Wątek: Kupno telewizora LCD  (Przeczytany 5684 razy)

Offline Pronisław

• Nowy użytkownik
Odp: Kupno telewizora LCD
« 11 Gru, 2009, 11:38:03 »
SD, czyli jak na razie większości oferowanych w kraju kanałów.

Dla mnie to jest takie nieco pierdolenie. Bo nie po to bym wydał 3-4 tyś pln, żeby oglądać telewizję (bo jej i tak nie oglądam) tylko żeby mieć jak najlepszy ikspiriens przy oglądaniu filmów i generalnie tego co mnie interesuje. A jeśli mnie interesuje, to wolę mieć lepszy ikspiriens i jednak wypożyczyć dwa razy droższy film na BD niż na DVD. Tak więc obecny standard nadawania w polszcze średnio mnie interesuje.

A cyfrowy tuner - macie na myśli dvb-t?

A dla mnie to nie pierdolenie. Jeśli kupujesz TV za taką kasę, to musi być przynajmniej zadowalający pod każdym względem. A poza tym, jeśli mieszkasz sam i masz czas oglądać codziennie filmy po 2h na Blurayu, to fest, ale czasami ten TV ma służyć dla kilku osób. Niestety wiadomości, seriali (shit) produkcji tvp, części rozgrywek sportowych, kanałów discovery, bajek dla juniorów czy innych bajerów na bluerayu nie obejrzysz, a cyfra, czy n nie oferują wszystkich programów w hd (w sumie to 5 na krzyż, a podniecają się tym jakby to było 120% oferty). Jeśli chcę obejrzeć film i mieć zajebisty ikspiriens, to do kina idę i tyle (mimo wszystko sound powala). TV za kilka patoli ma być dobry do blueraya i do fuckin mroczków na TVP2!
Jeśli chodzi o podłączenie kompa do Tv, to podobno (czyli hói wie) nowsze plazmy nadają się do tego, z tym że jakby nie było, to lcd jest pod tym względem wypróbowane. Z moim 4 letnim 32' LCD samsunga nigdy nie było problemów, a kilka lapków pod niego podpinałem.