Lordi - mam takiego ładnego LG 37". Się naszukałem, nasprawdzałem onegday.
Zwróć uwagę na to czy masz dobry sygnał - czyli cyfrowy tuner, najlepiej "n". Jak masz z anteny - to wszystko będzie okropnie chujowe. Poza tym - do 37" włącznie nie widać absolutnie czy to HD, czy HD ready. IMO nie ma też sensu kupować nic mniejszego. Jeśli będziesz oglądał z >3m - kup 42".
Kupowałem w sieci Neonet - dotąd na tym modelu nikt ich nie przebił od wakacji ceną. IMO LG są ok, zajebiste są Sharp AQUOS. Znajomi mają z 2 trybami filmowymi - przezajebisty jest ten drugi, normalnie jakby 3D się robi. Teraz nagrodę EISA wygrał Philips - też warto popatrzeć na tę markę. No i żeby: albo miał tryb automatycznego formatu obrazu, albo żeby przy zmienianiu kanałów pamiętał Twoje ustawienie, bo w zasadzie tylko to mnie wpienia - ustawiam sobie obraz 4:3 żeby nie było czarnych pasków góra-dół, zmieniam kanał - i znów jest factory reset. Najważniejsze - czy już w sklepie kolory są naturalne - porównaj obraz np. z kolorem skóry na dłoni. Spytaj oczywiście, czy mogą Ci puścić sygnał HD, z bluraya itp.
Często telewizorki o wąskich obudowach mają małe, słabe głośniczki - niech ziom sprzedawca odkręci trochę volume, porównaj sobie też.
W skrócie - szukaj promo na AQUOSY albo LG. Zobacz - może stać Cię będzie na LEDa - czadowy obraz!
Modeli konkretnych nie podaję, bo to już kwestia Twojej kasy.