Autor Wątek: DOBRY Les Paul  (Przeczytany 57169 razy)

Offline saurus

• Gaduła
Odp: DOBRY Les Paul
« Odpowiedź #25 11 Lis, 2009, 16:52:57 »
Skoro Gibsony LP Studio są takie kiepskie to czemu jednak ludzie na nich grają i to ludzie których stać na standardy i inne bajery? Nie wydaje Ci się ze to może zależeć od egzemplarza?
... i zapewne od gustu. Gralem na dwoch egzemplarzach Gibola LP Studio i faktycznie nie powalil mnie, a wrecz zniechecil do tego modelu. Byc moze mialem pecha i trafilem akurat na jakies lipne modele, ale coz - niesmak pozostal :)

Tak sie dzieje bo ludzie siegaja po marki o ktorych slyszeli a wszystkiego innego sie boja... najprostrzym przykladem jest gitara lutnicza robiona na zamowienie... placisz za to nie wiem ...zalozmy 5000 pln  - bije na glowe wszystko brzmieniowo , jesli chodzi o wykonanie itd... i teraz wez ja sprzedaj przynajmjniej za 70% ceny...- nie da sie!.. bo inny pojdzie da sklepu i kupi ibaneza za 4000 bo kapele na tym graja .. wiesz.... podobnie jest z Gibolami ... kupuje sie je bo to sa gibole... jakby te sama gitara miala Epiphone na glowce albo nie wiem.... Flame ale brzmiala identycznie jak gibol studio - nikt ny jej nie kupil. .. bez marketingu nie ma handlu :) ... nie dajmy sie zwariowac testujmy wszystko co wpada na w rece i nie patrzmy na napisy.. jak gada to jest szydlo i trzeba to miec.
Co do LTD to dla mnie to troszke pazdzierz oparty na EMG...a EMG zabija deche.. ..jak dla mnie.. ale to wszystko to jest tylko gadanie.. :) to juz jest kwestia gustow.

pzdr.
SauruS