Autor Wątek: Obejrzyj, daje do myślenia  (Przeczytany 8207 razy)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
Odp: Obejrzyj, daje do myślenia
« Odpowiedź #25 30 Cze, 2009, 17:57:31 »
Jest duzo wiecej sposobów na walke z wyapdkami.
Usuniecie drzew przy drogach ( w żadnym cywylizowanym kraju ich nie ma), dokładniejsze kontrole samochodów sprowadzanych- 70% to powypadkowe padła które złożą się jak karotnik przy najmniejszej stłuczce lub gną sie na zakretach), Ciezarowki....juz mnie chuj strzela jak jade obwodnicą powiedzmy 140 i nagle szybki pasem wyprzedza ciezarowka jadac 80km/h. Dodkładnie dzisiaj byl taki wypadek u nas na obwodnicy gdańsk-gdynia. 5 samochod rozbitych. Ale kto moze sie spodziewać ze ciezarowka która ma zakaz wyprzedzania na calosci obwodnicy zjedzie na pas szykiego ruchu. O stanie dróg nie wspomne.

no nie inaczej. ale ludzie wola na to ponarzekac, niz sie do tych warunkow DOSTOSOWAC (nie mowie bron boze o tobie teraz!). skoro jezdzisz, to widzisz ile sie poprawilo przez ostatnie 5 lat. tyle wlasnie jezdze po calym PL jako pasazer i dokladnie wiem jak to jest jechac i nie obijac sobie dupy na dziurach, dojezdzac do Wawki dwie godziny szybciej bo jest autostrada itede. IMO stan drog sie poprawia, nadal sa co prawda studzienki na innym poziomie niz droga, ale chuj - lepsze to niz cala droga do dupy. mozna robic lepiej, w kwestii oznakowania to nadal jest beznadzieja, ale do kurwy nedzy - jest lepiej niz bylo!

Zabija głupota nawet przy 50km/h

tego nie widzialem jak pisalem poprzedniego posta, ale glupota zabija nawet przy 0km/h. ale juz ci mowilem, jak ktos jebnie mi w bok przy 50km/h, to mam wieksze szanse niz przy jego 80km/h. poza tym szczegolem - jak najbardziej sie zgadzam w calej rozciaglosci.

nie jest tak ze ograniczenia sa po to, zeby bylo bezpieczniej, a nie po to, zeby bylo kogo lapac na radar?
Nie jest tak, ponieważ banda łapówkarzy zamiast budować drogi - stawia radary, ku powszechnemu aplauzowi "porządnych" obywateli.

a, tak, zapomnialem. no, to rzuca zupelnie nowe swiatlo na wszystko co myslalem do tej chwili :D
Łe tej.