Podpisuje sie obiema rekami pod tym co jest napisane wyzej, np. u mnie gdzie presonusy stoja w maxie jakies 10cm od sciany i do tego jeszcze w kacie pokoju (tak wiem :facepalm) nie idzie f# (tego z normalnie nastrojonej gitary na 2 progu, nie jakis low tuning) zagrac bo dudni niemilosiernie jak sie te fale zaczna odbijac po pokoju. Eq na kolumnie jest skrecone zeby temu troche zaradzic, plus bass reflex jest z przodu, nie chce nawet myslec co by bylo jak by byl z tylu.
I choc generalnie kupilem glosniki z mysla ze beda zamiast pieca bo i tak gram z vst, tak wychodzi, ze nie uzywam ich do grania prawie wogole, do sluchania muzyki rzadko wszystko to lepiej ogarniaja mi sluchawki.
W sumie to ostatnio tylko przy ogladaniu filmow ich uzywam i nawet rozwazam czy se tego nie zamienic na jakiegos soundbara.
A i jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala ze wkurza mnie to ze wlaczniki do nich sa z tylu ale z tym sie wiele nie zrobi bo z jakiegos nie znanego mi powodu jest to standard w takich kolumnach.
No to se ponarzekalem