Autor Wątek: Harley Benton AMAROK Baritone  (Przeczytany 8151 razy)

Offline Frantick

• Gaduła
Odp: Harley Benton AMAROK Baritone
« 18 Lis, 2023, 20:27:32 »
Ja troche rozumiem Dale'a sam sie zachlysnalem tym hypem na hb, i dalem kilka razy szanse i ostatecznie z calych tych "zakupow" zostawilem sobie tylko bas bo okazal dla mnie wygodniejszy niz dotychczasowe epi.
Pomijajac kosmetyczne babole, krzywizny czy pewne problemy z regulacja, to kazda z gitar (lacznie z tym basem ktory sobie zostawilem) przyszla do mnie z programi ktore wygladaly jak by ktos zrobil im szlif papierem sciernym ~80-100 tak ze jakakowiek proba podciagniecja albo wibrato to byla meka dla uszu (szkoda ze nie popelnilem zadnego nagrania ale ogonie chodzi o dodatkowe przydzwieki ktore wychodzily przesuwajac strune po chropowatej powierzchni).
Jednej gitarze chcialem nawet dac szanse i poprawilem te progi ale po przespaniu sie uznalem ze to byl tylko poczatek i nie chce mi sie dalej  bawic i poprawiac kolejnych rzeczy i wrocila do sklepu.
Pewnie gdybym dostal taka gitare jak zaczynalem swoja przygode to byl bym w niebo wziety (szczegolnie jak sobie przypomne ze w mojej pierwszej jolanie 2 albo 3 pierwsze progi byly krotsze i wypadaly  :P, i czekalem chyba z miesiac az lokalny muzyczny sprowadzi dla mnie zestaw zeby to wymienic), tak z perspektywy doroslego czlowieka wole raczej odrazu "gotowy" produkt zamiast tracic czas i rzezbic.

Ale oczywiscie trafia do mnie argument ceny i tu chyba nie ma co dyskutowac napewno wiecej ludzi ma szanse sprawdzic czy gitara bedzie jego hobby i chwala im za to.