ITHMW coś mocno pipak mostkowy odsunięty od mostka. Przy rozłączonej cewce powinno zabrzmieć telaczem. 
X3 15.5K bridge to mega mocny i ciepły pickup. Uwielbiam go ale X3 12K neck moim zdaniem jest jeszcze lepszy i właśnie taki pickup siedzi u mnie w gicie. X3 neck nigdy w życiu nie powinien być neckowym pickupem tylko wariacją mostkowego.
Mam oczywiście coil split, jednakże budowa gity i X3 nigdy nie dadzą namiastki tele.
https://soundcloud.com/gehinnom-1/hb-x3-single-coilCo do truss rod'a Panowie to w Amaroku chodzi jak masełko. Bardzo lubię design nakrętki od strony korpusu. Wygoda jak byk. Mówię Wam szczerze ta gitara jest naprawdę mega instrumentem. Kształt szyjki jako płaskie C na moje wielgachne łapska jest jak wypas wyścigówka. Progi bez szlifu są tak równo nabite jak w moich dwóch byłych NK i Jacksonie. Technicznie to wiosło działa jak jakaś rakieta za tysiące złotych. Co do brzmienia instrumentu to tylko kwestia gustu. Akustycznie gra jak fortepian. Elektrycznie to najbardziej zasługa konfiguracji pickupów. Na pewno wiosło nie jest drewnianym kolkiem rozporowym. Brzmi bardzo ciekawie. Nie wiem czy lepiej niż mój były ESP LTD Viper 407, którego uważam za wzór jebnięcia i twang'u, ale możliwe, że tak. Że względu na skalę 27" gdzie Viper oferował 25,5" ten Benton jest jakby głębszy, bardziej sprezysty. Tego już się nie dowiem bo musiałbym porównać je "jeden do jeden" w tym samym momencie.