Kto Wam te ubezpieczenia ogarnia? Mi przychodzi sms odpowiednio wcześniej. Miałem tak w każdej firmie ubezpieczeniowej. Przed smsami dbały o to osoby, u których ubezpieczam. Dodam tylko, że wcześniej miałem Opla Astrę a teraz Skodę Octavie - więc nie jakieś fury za kupę kasy. W obu przypadkach działało to tak samo. Oczywiście, że tak jest. Pod warunkiem, że przedłużasz OC na swoją furę. Jeśli kupujesz używkę z np. ubezpieczniem tzw. komisowym, to wówczas ono jest na miesiąc. I co miesiąc typ płaci np 70 ziko a nie pełen pakiet na rok, bo i tak ono idzie na sprzedaż. Ja po prostu nie sprawdziłem, że koniec miesiąca to nie 31.05, a 29.05. No i masz babo placek.
Łączę się w bólu...Spoiler Fun fact, poniżej Spoiler Niedługo potem sprzedałem wszystkie wozy w pizdu. W tym roku, w czerwcu dostałem list UFG , że moje auto zostało zatrzymane do kontroli i nie miało przeglądu oraz OC. Szokłem bo przecież wozu nie miałem już dwa lata. Posłałem maila z wyjaśnieniami i kopia FV.
Okazało się , że typek który kupił ode mnie auto :
- nie przerejestrował go
- jechał z 2 promilami z sądowym zakazem prowadzenia (za picie)
- bez OC
- bez przeglądu
- bez świateł
- nie zatrzymał się do kontroli
Ultra Kombo
7800 JA PIERDOLE
Swoją drogą bardzo dziwne, że przy takiej cyfryzacji podczas zakupu OC nie dostaję od razu powiadomienia w stylu TE BO KUPUJESZ OC NA FURĘ Z TYM NUMEREM VIN OD 1.06 A OC KOŃCZY SIĘ 29.05 CZY JESTEŚ PEWIEN ŻE CHCESZ TO ZROBIĆ?