.....Sytuacja, jakie się zdarzają codziennie, czyli rozrabiające dzieciaki.
Nie wiem jak Ty, ale ja czasem kiedy byłem dzieciakiem wybiłem szybę do piwnicy, kradłem niedojrzałe jabłka, ale nigdy do głowy by minie przyszło demolować komuś samochód. Mieszkam w patologicznej dzielnicy i takie rzeczy też nigdy nie miały tu miejsca.
.....nazwy kont jak z ruskiej farmy trolli: Pawel Robak, Mariusz Golak, Marceli Kobak, Piotr Besztak
Daj spokój Wuj Bat też Ukraińcowi może się z Rosją kojarzyć, mogą pomyśleć, że BAT to skrót od słowa BATIUSZKA
w ten sposób chcesz to rozpatrywać ?
.....Powiem wprost: chamski tekst... Nie znasz mnie, stary. To może fakty: tak się przyczyniam, że za zajebistą pracę mój szef sknera dał mi już 2 podwyżki w tym kwartale,
Nie odbieraj tego osobiście. Chodzi mi o to, że wszyscy pracujemy na jakąś tam opinię, najczęściej niesprawiedliwą. Ja też połowę dorosłego życia przepracowałem za granicą i nie zgadzam się na żadne stereotypy i generalizowanie, że ten naród jest taki, a ten taki, Zwłaszcza po tym jak na moich oczach w biały dzień, w centrum Kopenhagi biały Duńczyk zapierdolił ciemnoskóremu rower, wcześniej nigdy bym w to nie uwierzył.
..... Polacy przyjęli, bo właśnie pis-rząd nic nie robił w tej sprawie
Jak to nic nie zrobił ? każdemu kto przyjął Ukraińca pod swój dach rząd płaci 1200pln na jego utrzymanie. Co rząd obozy miał im pobudować i drutem kolczastym ogrodzić jak to zrobili Turcy ? Interwencyjny skup ukraińskich bezwartościowych pieniędzy, kto to zrobił ? związek numizmatyków ?
..... Od roku 2015 rządzi już drugi raz PiS, do nich trzeba się zwrócić. Zresztą dzięki nim jest najwyższa imigracja z Polski ever (i inne złe rzeczy) i nie ma kto pracować na emerytów i rencistów.
Ale na Ukraińców ma kto pracować ?
..... Zresztą dla tych, którzy myślą, że ta inflacja jest tylko dlatego, że jest wojna - przypominam kto przejął pałkę w 2015 i się zaczęła jazda
Nie trzeba być doktorem ekonomii, żeby wiedzieć że jak czegoś jest dużo to traci na wartości. Sama tarcza antykowidowa to jakieś 250 miliardów + 500 plus + 13/14 emerytura. Krótko mówiąc wpompowano na rynek jakieś pół biliona złotych, albo i więcej, które nie miały pokrycia w towarze i usługach. Wojna jest tu najmniej istotna. Myślisz, że dlaczego PIS nie zgodził się na walutę euro ? bo euro nie mogli by dodrukować
A ze złotym robią co chcą.
A z tą piwowską retoryką to chodziło mi o te bzdury które głoszą rządzący, że ....wolna Ukraina =wolna Polska, że Ukraina musi być strefa buforową między Polską, a Rosją.
To jakieś dziwne myślenie, tak jakby ruskie nie mogli nas zaatakować przez Kaliningrad gdzie zawsze było mnóstwo wojska i broni, albo poprzez Białoruś. Przecież Łukaszenko by ruskim jeszcze kanapki ze słoniną dał na drogę i czołgi zatankował.