.... nadal musimy panu wierzyć na słowo, że to dzieci z Ukrainy.
Jest kontynuacja tej sprawy na kanale właściciela tego warsztatu, ale prawdę mówiąc nie sledze tego.
.... Filmik nie tyle niepotrzebny, co wręcz szkodliwy
No pewnie, najlpiej udawać, że nie ma tematu i zamiatać wszystko pod dywan. To jest dopiero HIPOKRYZJA
....Szczególnie mają super opinię jak są za granicą
Więc popracuj nad tym, bo też się do tego przyczyniasz.
.... A dorośli, prawdziwi Polacy, ci to dopiero są szlachetni, ludzcy, pomocni
O czym Ty mówisz ? Polacy przyjęli ich miliony pod własny dach !! Nigdy i NIGDZIE na świecie nie było podobnego precedensu !!!
.... Zresztą aktualnie mamy najmniej imigrantów wśród krajów Europy
Policz ile procent w Polskim społeczeństwie stanowi 4 miliony Ukraińców. W Koszalińskich firmach pracują tysiące ludzi z Filipin i Nepalu. Uber to w zasadzie sami Gruzini, a w większych miastach jest ich jeszcze weselej. Twoje dane są z przed 10 lat.
Mam sąsiada który ma drugą grupę inwalidzką, chodzi o kulach, czasem robię mu zakupy bo ciężko mu wchodzić na drugie piętro. Wiesz, że on nie ma nawet zniżki na autobus ? Czego nie można powiedzieć o tych młodych Ukrainkach które znudzone snują się za darmo autobusami od galerii do galerii. Wytłumacz mu dlaczego musi żyć z najniższej renty 1050 pln na rękę, podczas gdy na każdego ukraińca państwo płaci 1200 pln miesięcznie plus inne dodatki.
.... przecież żaden Polak nie uciekł do innego kraju po pomoc
Uciekło ich wielu, mam nawet takich w rodzinie, ale nigdy nie słyszałem o takim kraju w którym imigranci mieli większe przywileje niż rodowici obywatele i nikt nie skupywał od nich bezwartościowych złotówek po zawyżonym kursie.
O rzezi wołyńskiej nawet nie chce mi się pisać, a temat znam z doświadczeń rodzinnych, Chodzi tylko o to, że przyjaźń budowana na kłamstwie i niedomówieniach to chuj nie przyjaźń i źle się skończy.
Przyjąłeś bezrefleksyjnie pisowską narrację, nigdy bym Cię o to nie podejrzewał