Kanał przesterowany ma trzy opcje: Crunch (osiemseta na pół gwizdka), Tite Gain (osiemseta już gwiżdżąca) i Fluid Gain (tu osiemseta ostro modowana, dopalona, do wymiatania i szredowania). Gainu to to to ma w cholere, jest szybkie i wściekłe. Dokładnie jak hot rod z 800/plexi. Nie ma też takiego dołu jak 6505 a bas jest bardziej perkusyjny niż mulisty, nie ciągnie się za łapą. Oczywiście możesz to dopalić. Tryb Titty Gain dopalony owerdrajwem strzela w pysk. Fluida strach dopalać.
To jest troszkę inny zwierz niż 6505. Ma po pierwsze piękne czyste i crunche a te ostre przestery owszem są ale nie takie basowe, mułowe jak w 6505/5150 czy Rectifierze ale bardziej agresywne. Z drugiej strony taki naturalny ten amp jest. Bardzo uniwersalny. Wczesny Brown EVH idzie wyciągnąć z zamkniętymi uszami. Wg. mnie sporo fajniejszy wzmak od zwykłej Dualki. Szkoda, że już nie produkują.
Co do nakręcenia porównania z Pivim to jak będę miał możliwości i czas to coś tam spróbuję. Na razie to jest tak: "Oooo coś fajnego ukręciłem! Weś mnie nagraj, pokaże chłopakom."