Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1749114 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Wuju naprawdę wierzysz w te fejkowe zrzuty ekranu ? Ktoś chciał ośmieszyć ludzi pobierających świadczenia socjalne i przedstawić ich jako roszczeniową patologię  Patologia jednak używa zupełnie innego języka.  Uwierz mi ludzie którzy starają się o mieszkanie socjalne/komunalne wiedzą doskonale, że nikt im umeblowanego mieszkania  nigdy nie da.

Nie wierzyłem w takich ludzi, dopóki nie zacząłem pracować w obsłudze klienta, i nie zacząłem ich spotykać. Możesz nie wierzyć, ale to nie zmienia faktu, że ludzie próbujący wyłudzić coś na "chorom curke" istnieją. Myślę, że wcześniej nie miałem z nimi styczności, albo obecne czasy nauczyły ich, że trzeba się domagać, bo biednym się po prostu należy z racji biedy. Bogaci powinni się dzielić, logiczne.
Czy te konkretne skriny są fejkowe? Nie wiem, ale codziennie widywałem podobne zachowania. To nie jest kwestia wiary, widziałem to na własne oczy. Gdybym nie podchodził profesjonalnie nawet do takich klientów, to sam mógłbym co jakiś czas wypuszczać do internetu podobny kontent.
W ludzi krzyczących "Głosuje na Dudę, bo on mi dał, a inni tylko zabierajo!" też nie wierzysz? To wszystko globalny spisek. Tak naprawdę wszyscy mogliby przynależeć do Mensy, a ludzie z podstawowym wykształceniem są hologramami. Obudź się, średni Kowalski jest mniej inteligentny, niż się Tobie wydaje.

Kobieta która chce żeby  jej dzieciom podwyższono zasiłek do 1500 pln ponieważ jej mąż siedzi z całą pewnością nie napisałaby  cyt....Sfinansowani e bonu rząd mógłby łatwo rozwiązać wprowadzając podatek solidarnościowy płatny przez wszystkich pracujących na etacie i nie pobierających 500+. ...   No proszę Cię taka "Karyna " nie używa takiego języka i takiej formy i na pewno nie ma pojęcia co to jest podatek solidarnościowy. Moja kobieta była opiekunem socjalnym w mopsie i znam ten temat dosyć dobrze.  A mensa i Duda ma z tym tyle wspólnego co ja z baletem mongolskim.