lata temu miałem rocktrona velocity ale zbyt dawno zeby coś sensownego pamiętać. zastanawiałem się też nad końcem właśnie MG 50watt, ale jednak 2U i jednak lampa czyli waży. a chce maksymalnie odkilogramić zestaw.
obecnie wpinam się w koniec engla savage (którego sprzedaję). dodam jeszcze że planuje się wpinać w koniec i na paczkę mesy, symulacja głośnika służy mi tylko jako odsłuch do ucha.
Symulacja głośnika nie ma tu nic do rzeczy. Ja mówię o symulacji końcówki, którą Fractal robi tak samo dobrze, jak wszystko inne.
Jeśli grasz z włączoną symulacją końcówki (Power amp sim on w global menu), to raczej należy podać sygnał na przeźroczystą końcówkę SS, nie nadająca własnego charakteru - Matrix, Rocktron, SD, Marshall (bez włączonej opcji valvestate), etc, etc... Natomiast jeśli power amp sims masz wyłączone - to znaczy, że chcesz używać prawdziwej końcówki mocy która nadaje własny charakter - eg, każda lampowa.
Jeśli chcesz odciążyć kręgosłup - polecam SD Powerstage. Serio, bardzo fajnie to gra.