Autor Wątek: Matura 2009  (Przeczytany 15395 razy)

Offline Budzan

• Pr0
Odp: Matura 2009
« Odpowiedź #25 07 Maj, 2009, 15:20:27 »
sorry Panowie, ale pierdolicie tak jakby Was życie nie wiadomo jak bolało z powodu tego, iż jak się domyślam sami pisaliście matmę na maturze i nie było zmiłuj. szczególnie chodzi mi o Nikta, nie chce sobie robić wrogów, czy obrażać kogoś, ale do mnie takie argumenty nie trafiają.

Jeśli wierzycie w to, że obowiązkowa matura z matmy załatwi problem nieraz omylnie wydawanej reszty w sklepie to krzyż na drogę. Wiadomo nie od dziś a nawet nie od wczoraj, że człowiek 10 razy szybciej zapomina niż zapamiętuje. Po roku przeciętny kołek, któremu kazano zdawać matmę zapomni prawie wszystko czego się na nią uczył, bo nie będzie miał w dalszym etapie swojego życia doczynienia z nią.

Co do stresu, to wiesz Nikt, nie każdy sobie radzi z emocjami i innymi zachowaniami tak jak powinien, na przykład u mnie w klasie były osoby, które potrafiły się popłakać z powodu tego, że na koniec roku mają wystawione 4 anie 5 i zabraknie im do paska, albo stresowały się jak zdawały z 4 na 5 gdzie jak nie zdasz nic sie nie stanie, a z maturą jest już troche inaczej.

Równie dobrze możemy wprowadzic maturę z wf, żeby każdy sprawnie sie poruszał na ulicy, czy w domu, maturę związaną z kulinariami, żeby każdy był w stanie se ugotować obiad itp itd.