Autor Wątek: NGD EVH 5153 50W  (Przeczytany 8206 razy)

Offline guzie

• Gaduła
  • aj- Vai
Odp: NGD EVH 5153 50W
« 28 Lut, 2017, 21:01:59 »
@guzie abyś się czasem nie doczekał odpowiedzi :D

To odpowiadam sobie sam.
Oba grzmoty zamówiłem do siebie ze sklepu drogą internetową, by łatwy był zakładany zwrot.
LBX odpadł szybko- jest za bardzo skompresowany i brzydki. Za to nie spodziewałem się po sobie, że zechcę dużego przygarnąć w stanie nowy, w końcu do wybecelowania jest sporo kasy. Ale maszynka jest przedoskonała do tego stopnia, że ja nie chcę używki, nie chcę na nim śladów zostawionych przez obce łapy :)
Mam coś do zakomunikowania: nie wiem dlaczego, ale u mnie brakuje opisywanego w tym modelu tzw. "volume jump" między kanałem zielonym, a niebieskim- ani o jotę (także bez względu na położenie gałki gain). Podejrzenia mam dwa. Albo jest to najnowsza poprawiona edycja, ponieważ z naklejek czytam np. że kontrolna inspekcja sprzętu to styczeń 2017, a miejsce nadania luty 2017 z ...Ontario do gdzieś w Holandii. A po drugie wszystkie napisy mówią o wersji "Ivory UK" i wtyczka sieciowa rzeczywiście ma końcówkę UK (230V), do tego jest gratisowy, gruby jak palec przewód kolumnowy Neutrik made in usa. Jak tylko wyjąłem go z pudła, to od razu na tabliczce grila rzucił mi się w oczy brak sygnaturki "F" (jak Fender) przed wybitym 5150. Internet mówi, że pierwsze sztuki z 2012r. made in vietnam były bez "F", ale z inną tabliczką "5150 III Mini", kolejne z 2013r. made in mexico "F 5150 III", mój 2017 też jest z Meksyku ale już ma "5150 III (R)" i tabliczka jest taka sama jak w nowym 100W bracie na EL34. Mam wrażenie, że dostała mi się jedna z pierwszych sztuk nowej edycji, z poprawioną wadą konstrukcyjną. Ma ktoś jakiś inny pomysł? bo internet jeszcze nic nie wie.
Brzmienie mnie rozjebuje już na kanale niebieskim z dopałką, do tego mogę grać na głośnościach telewizora :D
Chyba zesrałem się ze szczęścia! Polecam ręcamy i nogiemi!!!