Autor Wątek: Ciekawostki z niebieskiego dywanu  (Przeczytany 405921 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ho Ho ileż cudnych słów. Nie ja sam decyduję choc w pewnych klimatach tak, natomiast zawsze jest ogolna konsultacja, drewno jest bardzo chimerycznym materiałem i często lubi pokazać kto tu rzadzi.
Co do głebokościu frezu w korpusie to przyznam sie ze nie rozumiem pytania. To czego sie domyślam to:
To nie jest frez w korpusie tylko tzw soundhole . W tym modelu tzn modelu 4AP Soul jest komora rezonansowa z otworem oraz w wersji bez tremolo dodatkowa taka "nasza" komora . Wszystko w tym modelu ma swoje uzasadnienie, które nie zawsze jest podawane do powszechnej wiadomości, z powodów mam nadzieję zrozumiałych. Nie każdy pickup w tej gitarze "zagra" i niestety nie zadziała tam pacaneum pt. "wjeb Dżagera będzie git". Niestety nie bedzie. Tak samo postepujemy z resztą naszych instrumentów. Niestety czesto mamy tak ze klient wybiera sobie i instrument i pipaki z "róznych stron świata" bo on wie jak gra to i to bo ograł u kumpla ( czesto na YT) a później jest zdziwienie. Gdy pytam czy nasz instrument ograł u kumpla ? zazwyczaj pada odpowiedź "nie nie i tu pada taka czy inna marka" Tak sie nie da, tak to nie działa.