Ja mam w sumie takie pytanie, a raczej zestaw pytań jak jesteśmy w takich tematach.
Jak wyglądają sprawdzone wg Was specyfikacje różnych wioseł i jaki to jest mniej więcej target brzmieniowy/gatunkowy? Co jest plusem na tle innych gitar.
Raptor rozumiem, dalej pozostaje w ofercie, ale jest powoli wycofywany na rzecz Nebelunga i innych własnych konstrukcji (było gdzieś kiedyś chyba wspomniane)?
No i jak sam Raptor do Nebelunga ma się cenowo w typowej-optymalnej specyfikacji. Sama konstrukcja Nebelunga materiałowo na chłopski rozum jest tańsza niż Raptora? Nebelung - korpus 3 części + 2 części topu vs Raptor - korpus 2 części + 2 części topu. Jak to przekłada się na właściwości fizyczne - ergonomiczne, brzmieniowe?
Dalej celujecie w typowy custom shop czy raczej powoli staję się to seryjna produkcja na poziomie z wyższą automatyzacją procesu + custom shop?
Wizja firmy za parę lat?
Wyszedł taki trochę wywiad. Pytam z czystej ciekawości, jako były posiadacz Raptora ciekawi mnie co dalej. Były, bo jednak samo wiosło wizualnie jak najbardziej najs. Tak brzmieniowo do końca nie siadło charakterem (Juggernauty). No i jednak za dużo hajsu zamrożone, a kuchnie w mieszkaniu trzeba zrobić.
(sprzedałem w kraju, więc bez kokosów - zwrot kosztów, jakby kogoś to interesowało, bo lubimy zaglądać do kieszeni nie?) Z dopieszczonym Schecterem nie jest gorzej, a i obiad w domu można zrobić. 
Myślę, że fajne pytania tym bardziej, że wszyscy śledzimy markę od samego początku.
Jest parę kombinacji drewien+PUs które nam/mi robią, np gryf ovangkol/wenge/klon + korpus z jesionu. Target jest szeroki, bo Tamadnua na singlach ma się do 8strunowego SkerveTENa, hmmm, nijak

.
Raptor pozostaje w ofercie, Nebelung robi się coraz bardziej popularny wśród klientów, ale to są na tyle konstrukcyjnie różne gitary, że raczej pozostaną w symbiozie. Nebelung jest ZNACZNIE droższy w produkcji. 16mm Top, ToneBlock, soczewka, to wszystko kosztuje. Ergonomicznie Nebelung jest "dopieszczonym" Raptorem, brzmieniowo też ZWYKLE wypada lepiej, chociaż ciężko porównać te dwie gitary.
Więcej pewnie od
@commelina, całuski.