Apropos xbone, ktoś tu używa pada z tej konsolki do pc'ta? Jak się sprawuje/sprawował? Koleżka coś mówił, że podobno się tam gałki analogowe pjerdolo, w necie widzę mieszane opinie a przymierzam się do jakiegoś pada bo na czymś trzeba bić czasy w prodżekt karsach :v ten pad z xbone w sumie najbardziej mi pasi estetycznie i przyciski fajno klikają
A co do grania, w następny piątek zamawiam GTX1060 i dopiero bedziem grać 
Mam do PC dwa pady - Xeoxa i oryginalny od Xboxa. Obydwa bardzo fajne.
Z zalet Xeoxa to zdecydowanie materiał z którego jest wykonany. Lekko matowy, bardzo przyjemny w dotyku, niestety bardzo widać na nim odciski i kurz. Wzorowo spasowany, nic nie lata i nie trzeszczy. Joysticki chodzą bardzo płynnie, zero blokowania się i brak martwego pola/luzów. Dosyć mocna wibracja, konfiguracja bezproblemowa, dodatkowo ma dodatkowy tryb kompatybilności ze starymi grami i przycisk "auto fire". Zapłaciłem za niego ~50 pln + szip (nówka)
Jesli chodzi o Xboxowy, to też klasa sama w sobie, jest bardzo solidny, świetnie wykonany i spasowany i dobrze leży w rękach, ale brakuje mi w nim przycisku auto fire. Kupiłem go, bo był tańszy niż Xeox (którego było już mało na rynku, a ceny zaczynały się od 80pln w górę). Za oryginalny z Xboxa dałem 47pln szipem (używka, przewodowy, stan idealny).
Z ciekawostek dodam, że Xeox ma mniejszy pobór prądu. Niby pierdoła, ale u siebie na lapku mam małą ilość wejść USB (3, z czego dwa sa na mysz i klawiaturę) i pada musiałem podłączyć do huba. Xboxowy nie wyrabiał i nie było wibracji. Xeox działa bez problemu.
Jakbym miał jeszcze raz wybierac któregoś z nich, to wybrałbym po prostu tańszego