Autor Wątek: Kanał gitarowy - jakieś pomysły?  (Przeczytany 23233 razy)

Offline Tomek Martyniak

• Gaduła
  • żartowałem przecież

Nie wiem czy śledzisz polskiego jutuba, ale kilkaset tysięcy subów to ma Gonciarz. Najlepsi gitarowi jutuberzy mają circa 100k. Czapman zdaje się przoduje w temacie.
Kasa z reklam na jutubie to w ogóle absurd i raczej awykonalne na naszym ryneczku, na którym w Polsce znajdzie się może 40 000 osób.

BTW, skoro masz taki arsenał i zaplecze sprzętowe, dlaczego nie świat? Tylko nasz cebulasty zaścianek?

Wiadomo, szafiarki-blogerki to samo. Nie mówię o gitarowych tuberach ze świata, bo to jest jasne że jak Jared Dines pierdnie to się pół miliona ludzi zaśmieje. Inna rzecz że jest dobry w tym co robi.

Polska nie jest zaściankiem. Z resztą pisałem to w tym "artykule" na temat tego jak nawiązać współpracę z zachodnią marką. Im więcej ludzi od nas będzie reprezentować wyższy poziom tym mocniejszy będzie nasz rynek, tym więcej kapel wybije się za granicę i u siebie. Posiadam pewną wiedzę z zakresu grania, realizacji i rynku muzycznego - być może uda mi się to zrobić dobrze - ocenicie sami - i komuś się to przyda.
Jeżeli nie spróbuję to się nie dowiem. Nie zależy mi na wyświetleniach czy followersach, jeżeli to trafi do dziesięciu ludzi którym się to przyda - to mogę to nazwać sensem spędzania przy tym ostatnich dwóch tygodni. ;)