Autor Wątek: [NGD] PRS CU 22 (2006)  (Przeczytany 11350 razy)

Offline frost07

• Gaduła
Odp: [NGD] PRS CU 22 (2006)
« 14 Mar, 2016, 10:19:27 »
To są klucze phase I. Mają trochę inny system blokady i o ile wydaje się solidniejszy wizualnie (masywniejszy) to phase II które masz są dużo wygodniejsze w użytkowaniu i lepsze w blokowaniu. Obecnie PRS ma klucze Phase III z odkrytym mechanizmem. Jeśli jednak u Ciebie zostanie to Tremonti albo 57/08 pod mostkiem i hebanowe/palisandrowe buttony to must have, Radek wie co mówi ;)

Wiosło jest na małym setupie i wróci do mnie już bez CL, za to z Dragonem pod mostem. Jeśli nie będzie potrzeby, to nie będę go ruszał. Jeśli zaś będzie mu czegoś brakować (a 99% osób jest zdania, że będzie), to będziemy się dalej bawić. Na pewno zależy mi na dobrym balansie między pickupami.

Ja jestem w tym 1% :) mi oba Dragony II bardzo pasują (na dniach tylko zmienię 5-way na 3-way + Push-Pull bo mnie wkurwia kręcenie :) ).

Miałem mały problem ze sprzęganiem na większym gainie z tym mostowym ale stara zasada "obniż pipak" zadziałał. Teraz mogę dać więcej do pieca i PIER napierdala fajnym gruzem i takim hmmmmm "taranem" nazwijmy to tak :) nie są to jasne pipaki ale ja lubię takie. Do pewnego czasu jeszcze go zamulałem i zaciemniałem ;). Teraz jest bardzo spoko i nie będę kombinował.

Dobry pickup to taki, który najpełniej oddaje charakter instrumentu. Dlatego uważam, ze trzeba dać szansę dragonowi. PRS musiał wiedzieć, co pakuje do swoich sztandarowych wioseł. Gryfowy dragon zajebiście mi siedzi, więc może i mostkowy podejdzie. Na dniach podzielę się z Wami wrażeniami.
'-'