Autor Wątek: Klub miziania myszki Wuja Jeża - laptoki, pecety, japka i wynalazki kompopodobne  (Przeczytany 4119 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Kup polizingowego Optiplexa

Szukałem na necie nawet dzisiaj, a kilka tygodni wstecz pytałem dwie ulice dalej w jednym takim serwisie który zajmuje się obsługą firm i ma dostęp do używek. I kupię i za 300zeta jak się uprę. Ale za +- połowę podanej przeze mnie kwoty (powiedzmy 750zł dla równości) dostanę kompa co najwyżej porównywalnego z moim obecnym złomkiem  - dokupię staruszkowi kość RAMu, załatwię jakąś lewą płytę i kod na Wina7 i wyjdzie w zasadzie to samo. A nawet nie, bo dysk mam 500 a takie pofirmowe w tej kwocie to zwykle max 250, do tego mam nawet osobną grafikę. Bys synsu.

To już wolę faktycznie wziąć totalnego budżetowca za 3-4 setki więcej - ale nowego - plus oryginalnego Wina7 (wystarczy, a jak będę chciał to za darmola przerobię na 8.1 czy nawet i 10) z kodem z allegro i mieć wyjebane na następne ca. 3 lata bo dwa na gwarancji, a i przez trzeci nic się nie powinno zepsuć. A wtedy dozbieram i kupię lampę :P

Oczywiście nadal się rozglądam za używkami, ale takimi które mają ręce i nogi - jak ktoś coś ma (laptok / pecet do ok. 1300-1500zeta, ale na gwarancji ma być) to niech wali na PW ;)

PS. Swoją drogą miałem okazję wejś w posiadanie płyty z kodem na Windozę 8. Oryginały, za zero (słownie: 0 ) złotych polskich, w ilości do 5 sztuk. Tylko byłem kurwa "óczciwy" w poprzedniej robocie, za co zresztą mnie wyjebali z dnia na dzień. Ostatni raz... :evil: ale to już nie ten temat :P
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.