Autor Wątek: Windows Phone  (Przeczytany 4907 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
Odp: Windows Phone
« 20 Lip, 2015, 10:12:19 »
Z tym WP to zależy od potrzeb. Jak już jesteśmy na tym forum to przyznam się, że ogólnie aplikacje zawsze miałem we dupie, telefon traktowałem raczej na zasadzie "dzwonię i piszę", ale złapałem się na tym, że takie urządzenie pod ręką przydaje się do zrobienia zdjęcia, ale przede wszystkim... do nagrania na szybko pomysłów muzycznych, próby z zespołem itp. W tym wypadku telefon był używany często i niestety Galaxy, Xperie itp. po prostu ssały mocno pałę. Więc szukając nowego telefonu chciałem przede wszystkim czegoś co nagra mi w miarę dobrze dźwięk, zrobi w miarę przyzwoite jakościowo zdjęcie i będzie dzwoniło, odbierało smsy i maile.

Ogólnie porównania telefonów pod kątem nagrywania dźwięku ciężko gdzieś znaleźć, ale dużo osób rejestruje telefonami koncerty, więc da się znaleźć i ogólnie to okazało się, że wszystkie drogie flagowce nagrywają tylko szum, a jedyne telefony nagrywające dźwięk przyzwoicie to iPhone i Lumia. Do tego okazało się, że w pracy połowa programistów używa WP i chwalą system, a ceny iPhonów wszyscy znają ;P, więc zaryzykowałem z tym WP i... no po prostu działa dobrze, jest wygodny i czytelny, próby nagrywa zajebiście, aplikacje do banku i komunikacji miejskiej są, a innych nie używam. Boli rzeczywiście ten brak hangoutsów z Google, bo używałem i w zasadzie tylko to.

I trochę mnie martwi, że nie wiadomo co będzie dalej z tymi Lumiami, przy obecnej sytuacji Microsoftu :/