Autor Wątek: Sony PS3 vs majkrosoft xbox360 - która konsolę wybrać  (Przeczytany 3405 razy)

Offline W.L

• Prawie użytkownik
to kolejna sprawa, trochę jestem rozdarty bo na ps jest god of war, a na xbox'a gears of war..

Gearsy to czadowa giera. Jako użytkownik iksa, polecę iksa. Ale nie z powodów takich, że jest on lepszy, bo jest lepszy, bo ma ładniejszą obudowę, fajniejsze gry etc. Dla mnie były to dwie rzeczy:

1. Pad. Jest po prostu super. Super ergonomiczny, przemyślany, przyciski fajnie chodzą. Jedynie triggery jadą trochę tanim plastikiem ale za to nadrabiają swoją konstrukcją. W dualshocku ich pozycja startowa jest tak jakby pionowo i wciskając je chowają się do góry, natomiast w iksie trochę odstają i lekko się tylko chowają. To zapewnia naturalniejsze ułożenie dłoni. Położenie psztyczków nie koło siebie też mi bardzo odpowiada; na ps3 zawsze zahaczałem o siebie kciukami. No i co najważniejsze, pad od xboxa jest naprawdę spory, a ja mam ogromne łapy, więc po prostu lepiej leży. Wszyscy narzekają w nim na krzyżaka, ale ja nie używam praktycznie, to nie wiem

2. Przeróbka. Jeśli chcesz grać w przecenione o 100% gry z TPB to z tego co się orientuję iksboks oferuje lepsze możliwości pod tym względem. Jest i flash napędu LT, jest i RGH. Przetestowałem oba i lepiej się więcej szarpnąć na RGH i jakiś fajny dysk zewnętrzny, niż się pitolić z tym LT. Co prawda wtedy bida z graniem po necie, ale ja do gry po necie nie używam. Co do peesa, to jak ostatni raz sprawdzałem (z pół roku temu) to albo nie dało się przerobić, albo nie była to zbyt przyjemna operacja, nie pamiętam.

Ale w gruncie rzeczy, co kupisz to nie ma większego znaczenia. W domu sobie czasem pyknę na xboxie, jak jadę do rodziny to z kuzynem gramy na ps3 i wielkich różnic nie ma; nie tęsknię za xboxem. Oba systemy są dobre i mają fajne gry.

Jeśli zdecydujesz się na xboxa to poczytaj sobie na necie o płytach głównych i napędach. Były bardziej i mniej udane modele, warto mieć to na uwadze