Autor Wątek: Kącik produktów Apple - iPhone, iPad, Mac, etc.  (Przeczytany 151517 razy)

Offline wolfer

• Użytkownik
Pytanie do wszystkich, ktorzy przeszli z Win do OSX (albo maja obydwa). Jak sobie poradziliscie z przeniesieniem danych do OSX? Bo mam dwa zewnetrzne dyski, lacznie okolo 2TB i tak sie zastanawiam, jak to ogarnac, zeby bylo dobrze. Dyski sa w NTFS i o ile dostep do danych mam, czytac moge itd, to fajnie by bylo moc na te dyski zapisywac.

OSX będzie widział NTFS i daje się z niego odczytać ale z tego co pamiętam nie można zapisać. Kiedyś chciałem sobie nagrać na pendrive mp3 do radia samochodowego, które obsługuje format plików FAT32 i chyba NTFS. Co ciekawe udało się zapisać ale radio nie widziało wszystkich utworów. Co najbardziej mnie zdziwiło gdy z poziomu OSX je usunąłem, radio te pliki rzekomo usunięte odczytywało. Najbezpieczniej jest stworzyć partycję ExFAT i na niej wymieniać pliki z Windows-em, ponieważ jest obsługiwana przez OSX, Windowsa, Linuxa. Z interfejsów polecam apogee One lub duet. Mają naprawdę dobre przetworniki analogowo-cyfrowe. Minusem jest mała ilość wejść przynajmniej w Apogee one jednak jeśli nagrywasz jednym majkiem to nie stanowi problemu ;) .
« Ostatnia zmiana: 19 Lis, 2014, 23:21:19 wysłana przez wolfer »
Jolana, eltron 100U, fuzz ....    ',, ',