Autor Wątek: Kącik produktów Apple - iPhone, iPad, Mac, etc.  (Przeczytany 151519 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Joł,
jako że mój wierny laptop Samsunga spłonął bohatersko przy karkołomnej próbie reinstalki nowatorskiego systemu win8 (serio - puścił siwy dym wszystkimi dziurkami) - przymierzam się do kupna stacjonarnego Imaca. W związku z tym pytania:

1. Którego kupić? (jestem zdecydowany na nowego, ale jeśli ktoś z Was ma w miarę świeży model do pchnięcia za sensowny kesz - dajcie znać).

2. 21,5" mi styka

3. Potrzebuję go do czynności ogólnowojskowych (maile, edytor tekstu, gołe baby, interweb, filmy, muzyka), BYĆ MOŻE w końcu się złamię i kupię Protoolsa z jakimś interfacem do rejestracji moich krzywych pilotów. Poza tym chciałbym, żeby bezboleśnie śmigały gierki z serii Total War - resztę pierdolę.

4. W co zainwestować w sensie upgrade'u - dysk flash? Więcej ramu? Lepsza grafika (NIE BĘDĘ go używał do zaawansowanych aplikacji graficznych)? Nie chcę wydać 2 koła ekstra, żeby podnieść osiągi o 5%. Chodzi mi tylko o kilka lat użytkowania ze spokojną głową.

Z góry dziękuję za wszystkie sensowne odpowiedzi. Za bezcenne porady pecetowców również dziękuję. Pecetów miałem w życiu z 15 i więcej nie chcę. Tak - wiem że mogę sobie złożyć za tę cenę cztery pecety i zabić nimi Putina. Tak, wiem że Protools jest droższy od zajebanego z torrentów kjubejza.