Autor Wątek: New Mod Day - AriniAudio Individual Superlux HD 668B  (Przeczytany 78696 razy)

Offline AriniAudio

• Prawie użytkownik
  • http://www.ariniaudio.pl/
    • AriniAudio
@shitol

Niestety wszystkie 5 miejsc jest już zajętych.

@sylkis

Dzięki za wiadomości i brawa za spostrzegawczość.

@commelina , @wuj Bat, @sylkis, @niedziak , @jaco

Wszystkie słuchawki dotarły bezpiecznie. Dziękuję za sprawne wysyłki, solidne opakowania i opisanie słuchawek. Widać, że najwięcej korzystał ze swoich słuchawek Maciej :D
Słuchawki zostały posegregowane i rozebrane. Zabrałem się do pracy.

Jako pierwsze dotarły słuchawki od Kuby (@sylkis) i kiedy założyłem je żeby osłuchać to kompletnie zgłupiałem. Czy to są na pewno słuchawki, które ja znam? Tak - wyglądają identycznie i okazało się, że wszystkie podzespoły są te same. Tylko dźwięk jakiś taki inny. Słuchawki Sławka (@Aston) to słuchawki o odmiennym brzmieniu. Takim jak opisałem wcześniej – z małym twardym basem, chłodną, podkreśloną i jaskrawą średnicą oraz dużą, cykającą górą pasma. Słuchawki Kuby i jak się potem okazało, pozostałych Forumowiczów, grają dźwiękiem zupełnie innym. Jest to brzmienie z dużym i nazbyt wysokim, dudniącym basem, ciepławą średnicą i lekko schowaną, niezbyt wyartykułowaną górą pasma. SZOK, że takie różnice.

Chciałem Was uspokoić, że modyfikację prowadzę w taki sposób, żeby osiągnąć opisany wcześniej rezultat.

Będę Was informował o postępach prac na bieżąco. Pomyślałem też, że byłoby fajnie przedstawić poszczególne etapy na zdjęciach.

Chciałbym też wykonać jedną, wyjątkową wersję – Vintage Destroyed – taki słuchawkowy relic. Kto jest chętny niech pisze od razu, ponieważ będzie tylko jeden taki rodzynek.

@gizmi7, @coin777

Pojawiły się pytania o inne słuchawki. Po zakończeniu tej modyfikacji wrócimy do tego tematu.

Posty połączone: 10 Paź, 2014, 17:23:02
Na wersję Vintage Destroyed załapuje się @jaco
« Ostatnia zmiana: 10 Paź, 2014, 17:23:02 wysłana przez AriniAudio »