Tak samo, jak i były na początku porównania rzeczonej główki z blackmashine. Granica jest cienka i rozmyta, niestety i pewnych sporów nie da się uniknąć.
Znaczna przewaga opinii jakie czytałem mówiły, że mimo oczywistych inspiracji jest oryginalnym pomysłem lub że to wreszcie jakaś agresywna główka NIE będąca kopią Blackmachine. Nawet tutaj na forum możesz poczytać podobne opinie, gdy pierwszy Viper doczekał się tematu NGD. Poza tym, ludzie sami te wszystkie kopie podrzucają do mnie na skrzynkę identyfikując je z moim pomysłem. Ja je publikuje w celu ochrony swoich wartości intelektualnych i wizerunku, bo chować głowę w piasek i olewać takie kradzieże to zwyczajne dawanie dupy... a czasem wrzucam dla śmiechu w przypadku tych udanych inaczej. Dajesz wiarę, że z powodu tych "paranoii" jedna firma wystosowała do mnie przeprosiny i oświadczenie, że więcej danej główki nie wykonają? Niestety wydaje mi się, że nie widzisz
wyraźnej różnicy w obu przypadkach i do tego przyrównujesz projekt główki do muszelki na podstrunnicy...
a przy okazji - Blackmachine, nie blackmashine