Autor Wątek: Ciekawostki z niebieskiego dywanu  (Przeczytany 406206 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To tez wszystko nie do konca jest tak jak sie niektórym wydaje. Jeśli ktoś z Was prowadził jakąkolwiek produkcję zakontraktowaną wie o co chodzi. jeśli nie to powiem tylko tyle ze w dzisiejszych czasach trzeba liczyc kase i inwestycje, kazdy nastepny ruch jest spowalniany przez aktualne zobowiązania-kontrakty-zamówienia. Teraz w zalezności jak duża jest firma procesy wprowadzania zmian są dłuższe. Nie ma szansy na to by cała kadra w dużej firmia to byli rezolutni specjaliści, spora czesc produkcji opiera sie o ludzi nauczonych do wykonywania pewnych czynności i tylko od ich zaangażowania zależy jak dobrze to robią. Znałem duze firmy meblarskie w których by zmienić produkcję, wykonać szafkę na inny wymiar wymagało sprowadzenie specjalisty a cała firma zachowywała sie jakby była wywrócona do góry nogami. A co dopiero przy gitarach. Może niektórym to sie wydaje smieszne ale tak to w rezultacie jest. Przyznam sie ze mnie też zaskoczył Dawid gdy przeczytałem ze Duvell bedzie produkowany od pazdziernika ..powiedzmy około bo tez precyzyjnie tego nie ujął. Myślę ki chooi co bedą tak długo robić ?
Ale jak sie człowiek zastanowi i poczyta na ich stronie wszystko układa sie w całośc. Projekt EU nowe cnc , może plek a to jest nauka obsługi zrobienie projektów prób itd itd kupa roboty a przy ich skali i marce raczej nie można pozwolić sobie na wtope i obiecać terminów które sie przegnie za mocno a cały czas na plecach czuć oddech aktualnych zamówień. A jak bedzie wcześniej tylko wszyscy bedą piać z zachwytu jak to sie wspaniale wyrobili. I tak to działa, jak kula snieżna ruszy ciężko się do niej przyłaczyć, cięzko jej coś nowego zaaplikować. Dlatego tez troche sie bedę bronił przed zbytnim rozwojem by nie stracić na elastyczności. Co do wielkości o których wsponiał escejp ;) nie dorównujemy Mayo i nie gonimy ich i nie to jest naszym kierunkiem i niech sobie robią swoje. A wszystkim podżegaczom mówię stanowcze NIE.
Tak tak Dale, to do Ciebie :P
« Ostatnia zmiana: 18 Kwi, 2014, 08:25:30 wysłana przez commelina »