Autor Wątek: NewCzarnuchDay, czyli wszystko wyjaśni się w swoim czasie...  (Przeczytany 5619 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Ale te wuefowe trampki, czy "tajemnicę brokeback mountain"? ;D

Kontynuując temat właściwy - niestety w trakcie remanentu (ja jak to ja, rozkręcam wszystko do ostatniej śrubki ;) ) okazało się, że gitara ma jebnięty kąt gryfu, i nawet maksymalnie opuszczone kostki mostka nie dają efektu. Co prawda ktoś w fabryce próbował to regulować podkładką z papieru ściernego (częsta praktyka w nawet droższych instrumentach, na forum basowym zrobili kiedyś "akcję odkręcania gryfów" i się paru posiadaczy topowych modelu mocno zdziwiło :P ), ale bez jaj...

Więc trzeba było zastosować inny patent, mianowicie usunięcie lakieru spod mostka. Nie obyło się bez małego odprysku, ale mimo wszystko efekt jest całkiem niezły:

Spoiler

Wbrew pozorom uzyskana w ten sposób kieszeń jest bardzo gładka (wydaje się na zdjęciu że tak nie jest, ale jest :P ), a te ryski na krawędziach dały się usunąć. Ponoć daje to jeszcze + do sustainu, artykulacji i czegoś-tam, ale ja się nie znam na gitarowym voodoo ;D

Teraz tylko impregnacja podstrunnicy, nałożenie olejku, polerowanie lakieru bo jest z masła orzechowego i nawet paznokcie się na nim odgniotły, ustawienie menzury... Ech ;)

ED: Wnęka na mostek musiała być jeszcze raz doszlifowana, ale tym razem jest okejaśnie. Na sensowne focie czekam aż się jakieś światło zrobi, bo ta kicha za oknem to...
« Ostatnia zmiana: 15 Kwi, 2014, 09:30:51 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.