Autor Wątek: Custom z szopy  (Przeczytany 38149 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Custom z szopy
« 16 Lut, 2014, 09:06:12 »
Witam

Historia zaczyna sie tak ze miałem kupic rg8 ale jak chinczyk moze to zrobic w 10 min dlaczego by nie zrobic gitary samemu? 

Bo Pan tego chińczyka ma kase w fchooi technologię i  tez jest chińczykiem :P

ad1)  w hurtowni stali kolorowych ew w zakładach obrabiających takowe. Zawsze mają cos w koszu na smieci.

&-1   olej mosiądz 8ka ma dość siły w sobie by rozbujać układ, a mosiądzem IMO możesz przedobrzyć sprawe. Lepiej podbierz matce-zonie - sobie kość na rosół obgotuj wyczyśc z mnięsa i z tego zrób jak już chcesz być tak bardzo troo a i bedziesz mógł chodzić i sie chwalić ze masz siodełko ,jak mi to Vik ostatnio napisał " buffalo bone " ;)

ad2)  Bardzo ostrożnie :P Niedziak wyjaśnił, ja osobiście NIGDY nie do połowy umiejscowienia siodełek, a juz na pewno nie w 8ce .

ad3)  To wszystko uwarunkowania technologiczne, uzyte mostki (Np. uposledziny TOM albo wystawisz gryf o ok 1 cm z deski za co by Ciebie zajebali co bardziej waginosceptyczni gitarzyści :P  albo dajesz gryf pod kątem ). założenia wg których konstruujesz gitare. Uproszczając, olej ten punkt.

ad4)  Jeśli jesteś w stanie po polakierowaniu dokładnie przykleić, a przed tym, lakierem nie zalać krawedzi pod lamówką, to znaczy ze jesteś w stanie zrobić fszystko ;D

ad5)  wiem

ad6)  tam zajebią Ciebie za próbę uzycia czegokolwiek więcej niż wiertarki :P
Miałem doczynienia z tamtym forum i chyba nie wyniosłem z tamtąd zadnych merytorycznych wartości . Nie chyba, z całą pewnością nie, nie mniej zycze powodzenia.  A i zmienili serwer, więc może znalazłeś starą stronę już zamknietą.

« Ostatnia zmiana: 16 Lut, 2014, 09:15:09 wysłana przez commelina »