Autor Wątek: POD x3 vs HD - do grania i nagrywania  (Przeczytany 16053 razy)

Offline crowley

• Gaduła
miałem i x3 i hd.
x3 - dużo możliwości między innymi można jednoczeście podłączyć dwa instrumenty którym można kreować osobne presety, nie wiem czy w podzie bo miałem wersje pro. Do tego jest bardziej instynktowny są przyciski reverb delay itd a nie jak np w hd zakurwiać tym pokrętełkiem i szukać. co z tego że trzeba kręcić skoro zajmuje to miej czasu niż wyjebiste składanie na kompie w hd. wokalnie i basowo nie ma co porównywać bo hd jest za biedne .
hd- pojebana obsługa mimo ładnie wyglądającego programu. nie wiem czy warto płacić więcej za miej wygodną obsługę i miej wzmacniaczy itd. dla mnie na pierwszym niejscu jest wygoda, zapewne są tu sami  wyjebiści eksperci który posiadają słuch idealny i pakują po 20k w odsłuchy aby w chacie słyszeć każdy niuans pomiędzy brzmieniem efektów, ale sory ja w warunkach domowych na potrzeby własne ewentualnie demo twierdze że lepsze brzmienie kręciłem z x3. np Jacek Hiro nową płyte sceptica nagrywa na toneporcie gx. I tak będą się ludzie nią jarać. poza tym x3 ma pod farma co zdecydowanie bardziej za mna przemawia przy nagranach
"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości." Fryderyk Nietzsche