Autor Wątek: Corny a sprawa Polska  (Przeczytany 26991 razy)

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
Corny a sprawa Polska
« Odpowiedź #25 29 Sty, 2009, 20:15:13 »
To forum ma trochę inny target jednak.

Dokładnie, pamiętam, że na początku jak powstawało to forum, to było raptem parę ludzi na nim. Ale nie było nikogo, kto zadawał podstawowe pytania w stylu "czy combo 40W sie przebije w zespole". Każdy miał już jakieś tam doświadczenia muzyczne, i tematy często byly poglądowe, wymienialiśmy się informacjami, albo gratami chwaliliśmy. Z upływem czasu dołączali użytkownicy, którzy też nie byli raczej podstawowi.

Forum powstało wg mnie przedewszystkim dlatego, że tu łatwiej się porozumieć ludziom o pokrewnych zainteresowaniach (sądzę że taki był zamysł założycieli). Np jak zastanawiam sie jaką paczkę wybrać, to nie odpowiada mi jakiś gość co gra w stylu metallicy w stroju do E, tylko ktoś kto przestroił się tak jak ja, niżej. A oczekiwania często sa inne. Znam np sporo bluesowców, i już dawno darowałem sobie z nimi rozmowy na tematy sprzętowe, gdyż nasze oczekiwania sa na tyle różne, że w sumie ja im prędzej coś doradze niż oni mnie. Dlatego nie zakładam żadnych tematów na ogólnych forach, tylko na tematycznym jak to, gdzie dostanę odpowiedzi mało ale treściwych i od ludzi których gusta muzyczne, czy też brzmienia znam.

Dlatego też sądzę, że uzytkownicy którzy tak jak ja odzwyczaiłem sie od innych forumów, ze względu na ich niski poziom, bądź natłok tematów które ich nie interesują, nie chcą miec tego samego tutaj.

edit w sumie ja napisalem o czesci praktycznej, a Harv o duchowej ;)
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2009, 20:18:33 wysłana przez BartekL »