A co jest podstawą wyposażenia czołgu francuskiego ?Spoiler lusterka wsteczne
ruskie poczekali pod Warszawą az sie wykrwawimy . Poprawiam, bo widzę stare dane. Ruskie czekały bo wbiły się klinem w obronę niemiecką akurat na linii Warszawy. Jak z punktu taktyki wyobrażasz sobie atak frontem, gdy wbiło się klinem w linię obrony? Ruski który dowodził tym wszystkim wysłał bodaj komapnię czy pułk czołgów na północ.. Wołomin jeśli się nie mylę i pamiętam jak mi doktor na uczelni mówił. Wiesz ile wróciło z tego wypadu i poszerzenia frontu? Kompania czyli dwa czołgi. Pozdrawiam. Te wojskowy, dwa czołgi to kompania ta ? No chyba ze tutaj tez mam stare dane. Kompania to 3 plutony, pluton to 3 czołgi + dowódca wg układu warszawskiego . Bynajmniej tak było w latach 80tych . Być może NATO coś więcej zmieniło w tym względzie . USA ma 3 plutony po 4 czołgi + 1-2 dowodzenia Z punktu widzenia taktyki nie wiem bo nie było mnie tam a gdybania nie specjalnie lubie. Było na to kilka rozwiązań ale nie było woli politycznej. Co później działo sie z AK i z powstańcami to chyba nie musze nikomu przypominać. ... Ta wiem to wszystko przez Tuska Fuck, walnąłem się. Tak, miał być pluton. Wrócił tylko pluton.
Plus dodaj, że Okulicki najprawdopodobniej patrząc po jego ruchach i decyzjach był ruskim szpionem w AK. To nie czas i miejsce aby roztrząsać słuszność powstania. Chruściel i Okulicki naciskali Bora-Komorowskiego a ten uległ. Warto zaznaczyć, że sam Bór-Komorowski sprzeciwiał się powstaniu i nigdy by do niego nie doszło.
AK miało działać na tyłach niemiaszków i ich szarpać, nie toczyć krwawą walkę w środku stolicy.