Autor Wątek: Manifest Fulary  (Przeczytany 7460 razy)

Offline Adam Fulara

• Użytkownik
  • W muzyce chodzi o styl (Davis).
    • Adam Fulara & Full-X
Odp: Manifest Fulary
« 26 Wrz, 2013, 18:09:04 »
W moim słowniku czegoś takiego jak  "pomysł na siłę" nie ma. W manifeście to jest: "ZŁYCH POMYSŁÓW NIE MA W MUZYCE, SĄ TYLKO ŹLE ZAGRANE". Jest za to coś takiego jak konformizm. Polega on na tym, że grasz to co wszyscy i tak jak wszyscy i ludzie dookoła Ci biją brawo a tak naprawdę to co grasz mają gdzieś. Oni się cieszą, że nie robisz kariery. Czy tak nie jest dla ogółu młodych kapel?

Pomysł to uważne obserwowanie tego, co się dzieje dookoła i nie poleganie na wszystkim co się przeczytało, ale samodzielne myślenie, szukanie różnych wariantów i kwestionowanie tego, co jest w ogólnie przyjętym kanonie. Wiara we własne siły. Nie spotkałem jeszcze gościa ciekawego świata, ale bez pomysłów.

Jeśli mi nie wierzysz, nadal myślisz o tym, że na siłę - przeczytaj biograię Milesa Davisa. Czy to był muzyk z pomysłami na siłę?
Pisze tam o tym dużo np. "Tak jest z większością młodych muzyków (...) Wszyscy oni chcą natychmiast zostać gwiazdami. Wszyscy oni chcą mieć to, co nazywają własnym stylem. Ale wszyscy ci młodzi goście grają cudzy chłam, kopiują sztuczki i numery, które wymyślili już inni goście. Jest tylko kilku młodych gości, którzy rozwijają swój własny styl. (...)."
« Ostatnia zmiana: 26 Wrz, 2013, 18:12:32 wysłana przez Adam Fulara »
http://fulara.com/  <- Nowa płyta!