Easy, media jak zwykle zwalają winę na "kibiców". Chociaż najczesciej jest tak, że to własnie oni prowadza do takich czynow, to akurat w tym przypadku pierwsza informacja jaka ujrzała światło dzienne było to, ze te meksykance sie przystawiali do dziewczyn tych kiboli, molestując je. Gdy ta cała gromada zaczeła do nich biec, jednemu "kibicowi" meksykaniec wbił nóż w klatkę piersiową, co jeszcze bardziej ich rozwścieczyło i nic dziwnego. Wy Panowie jak byście zareagowali na to jak do Waszej kobiety przystawiali by się pijani meksykańce? Może nie tak ostro, ale to jednak pseudokibice.
ech sa dwie sprzeczne ze soba wersje i zadna dotad niepotwierdzona przez policje,ale jak dla mnie ta ktora stawia kiboli "w dobrym świetle" jest mocno naciagana, a to choćby dlatego, że mam info z pierwszej ręki, bo znajoma z pracy była wtedy na plaży (pracuję w Gdyni tak btw) i kilku tych kolesi z meksyku przysiadlo sie do niej i do jej kolezanki i cos tam zagadywali, ale momentalnie odpuscili po grzecznym i kulturalnym stwierdzeniu, że dziewczyny nie są zainteresowane...wi
ec jakie molestowanie ja sie pytam?
a Ci pseudokibice co chwile przechodzac obok nich co rusz to strzelali roznymi wyzwiskami, a w momencie kiedy zaczela sie bojka to jeden za drugim oprozniali butelki po piwie i robili "tulipany"...banda bezmozgow i tyle. Faktem jest, ze do szpitala trafil ktorys z tych kiboli z rana kłutą, ale dalej nic nie wiem.