No i (jak widać z niewieloma wyjątkami) niedługo później te wypaśne androidofony nie dostają aktualizacji, a iPhone dalej żyje ładnych kilka lat Także też jeśli porównywać takiego iP4 z androidowym high-endem, to z androidowym high-endem z 2010/11... nie chce mi się szukać list jakie wtedy wyszły telefony na rynek, aby porównać jak one sobie dają obecnie radę.
Np Nexus S(do tej pory aktualizowany), SGS. Ani jeden ani drugi w moich rękach nie mulił.
No dobrze nie wiem jak Nexus S, ale płynnością SGS do ip4 daleko. Ba nawet jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że nawet SGS2 nie dorównuje ip4 jeżeli chodzi o płynność, jest lepszy w paru grach, ale z reguły, ani na jednym, ani na drugim gra przestaje być grywalna. Samsunga o tyle trudno jest porównać, że wychodzi w kwietniu, a Iphone we wrześniu. Co do obudowy no cóż powiem, ze telefon nie jest do rzucania i to tyle jeżeli chodzi o mnie. I po raz kolejny powiem co z tego, że wyniki w benchmarkach kosmiczne jak dla zwykłego usera nie to się liczy.