Autor Wątek: W co gracie - siostro, bracie?  (Przeczytany 529071 razy)

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Wreszcie! Może wyeliminują to, co tak mnie wkurwiało w jedynce (czyli świat rodem z Arcanii, nie ma bata żebyś poszedł gdzieś, gdzie autorom to nie na rękę).
Zobaczymy jak będzie wyglądała finalna produkcja, ale jest nadzieja, że się przekonam do Wieśmina. :D

Jak dla mnie to nawet jedynka była ZBYT otwarta. Wolę jednak, jak fabuła jest poukładana i ma logiczny rozwój, a wszystko jest ze sobą powiązane. Już w poprzednich Wiedźminach zdarzało mi się wykonać questa konkludującego pewne wydarzenie, aby później wykonać questa rozpoczynającego je (np. właśnie w pierwszym Wieśku zlecenie na bazę bandytów dostałem PO ich rozgromieniu)... boję się co będzie, jeśli będzie sandbox - usuwanie wydarzeń ukazujących pewne elementy fabuły, co by uniknąć tego zjawiska, czy też może nic nie będzie ze sobą powiązane, questy nie będą uzupełnieniem pełnego wątku, a czymś zupełnie osobnym (czegoś takiego to już w ogóle nie lubię ani trochę, bo kompletnie wybija z fabuły)? No ale pożyjemy, zobaczymy, może akurat Wiesiek mnie przekona do sandboxów, choć póki co to mnie to tylko martwi.

Nie ma co marudzić. Jak im się uda połączyć dobrą narrację z otwartym światem, to będzie można im za to bić brawo. Jak dotychczas, każda ich produkcja była lepsza. Znam tych gości i nie widzę powodu, żeby tym razem miało być inaczej. Trzymam po prostu kciuki za REDa:)

Grając w dwójkę miałem wrażenie, że czytam kolejną część książki - jak to powtórzą, to będę happy.