Wreszcie! Może wyeliminują to, co tak mnie wkurwiało w jedynce (czyli świat rodem z Arcanii, nie ma bata żebyś poszedł gdzieś, gdzie autorom to nie na rękę).
Zobaczymy jak będzie wyglądała finalna produkcja, ale jest nadzieja, że się przekonam do Wieśmina. 
Jak dla mnie to nawet jedynka była ZBYT otwarta. Wolę jednak, jak fabuła jest poukładana i ma logiczny rozwój, a wszystko jest ze sobą powiązane. Już w poprzednich Wiedźminach zdarzało mi się wykonać questa konkludującego pewne wydarzenie, aby później wykonać questa rozpoczynającego je (np. właśnie w pierwszym Wieśku zlecenie na bazę bandytów dostałem PO ich rozgromieniu)... boję się co będzie, jeśli będzie sandbox - usuwanie wydarzeń ukazujących pewne elementy fabuły, co by uniknąć tego zjawiska, czy też może nic nie będzie ze sobą powiązane, questy nie będą uzupełnieniem pełnego wątku, a czymś zupełnie osobnym (czegoś takiego to już w ogóle nie lubię ani trochę, bo kompletnie wybija z fabuły)? No ale pożyjemy, zobaczymy, może akurat Wiesiek mnie przekona do sandboxów, choć póki co to mnie to tylko martwi.
Nie ma co marudzić. Jak im się uda połączyć dobrą narrację z otwartym światem, to będzie można im za to bić brawo. Jak dotychczas, każda ich produkcja była lepsza. Znam tych gości i nie widzę powodu, żeby tym razem miało być inaczej. Trzymam po prostu kciuki za REDa:)
Grając w dwójkę miałem wrażenie, że czytam kolejną część książki - jak to powtórzą, to będę happy.