Autor Wątek: Cabs comparison: ENGL 412 v30 PRO vs Line6 412 Valve v30  (Przeczytany 4724 razy)

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Głośniki może te same, ale miejsce produkcji inne - V30 w ENGLu są made in ENGLand, a w L6 made in China.

To akurat nie ma nic do rzeczy. Sam niedawno mialem okazje porownac jedne i drugie w tej samej pace. Absolutnie zero roznicy w brzmieniu. Kolejny mit ktory mozna wlozyc miedy polki. Poza tym od ladnych paru lat nie produkuja juz V30 w UK.

Produkują je cały czas i możesz kupić jedne i drugie (te UK są oczywiście droższe). Brzmienie trzeba by zarejestrować i wtedy porównywać, a nie na ucho. Co wydaję mi się jednak istotniejsze tutaj to, że trwałość i quality check może się różnić ;)

Musza, chyba jednak ich nie produkują jak dobrze pamietam w 2007 przenieśli całą produkcję do ChRL, a to co teraz możesz kupić to leżaki magazynowe, fakt są droższe.

Miałem nagrywki porównujące MiE i MiChRL w mojej Buzzaro 112 i jak odbiorę kiedyś mojego Pendrive, to prześlę Tobie, na pewno ich nie upublicznie :P Uwierz mi, nie ma żadnej różnicy, zero, null.

Co do produkcji, to głośnik jest wykonywany maszynowo, na linii produkcyjnej, myślę, że czy "fabryka" jest zasilana przez prąd z Anglii czy Chin, nie robi to. I wątpię by głośniki po 350-400PLN każdy z osobna był sprawdzany, szczerze myślę, że jak jeden z serii jest sprawdzony to dobrze.

Kiedyś sam chciałem władować MiE do swojej paki, ale po rozmowie z Tripe_XXX, który w tych sprawach orientuje się znacznie lepiej ode mnie, uznałem, że nie ma sensu. Kiedy ograłem oba, uznałem, że dobrze zrobiłem, bo poza nie co inną naklejką z tyłu głośnika i braku napisu "Made In China" z boku, niczym się nie różnią. Nie zamierzam nikogo przekonywać, piszę własne wrażenia i doświadczenia.
Bynajmniej to nie przynajmniej!